lördag 27 november 2021

Sedan förra inlägget

 

Den 17 november gick vi till Meloneras med Yvonne och Mikael. Jag trodde mig läst, att det skulle vara hantverksmässa där, men den lysate med sin frånvaro. Mässan var säkert på någon annan ort. Vi fick i alla fall en kaffepaus utefter strandpromenaden och en trevlig stund tillsammans innan vi gick hemåt igen.

På onsdagskvällen var vi ute och åt middag tillsammans med Louise och Ralph. Vi besökte Restaurante Marhaba, som serverade arabisk mat. En mycket positiv erfarenhet.

En mycket god förrätt och därtill humus med bröd.

Sen en god Tajin på lammkött. Vi stoppade inte där utan det blev också en smaskig dessert. Sen gick det åt att gå hem, för våra magar var väldigt fullstoppade.

Torsdagen var en tvätt- och städdag. På fredagen var det dags för Möölkky i Verdemar. Segrare var Stein-Erik. Efteråt blev det middag i baren tillsammans med de andra.

På lördagen hade jag bakdag. Det blev två saffranslängder och några saffransbullar 

samt skurna pepparkakor. Jag hittade inte min mormor recept, så det blev en variant från nätet.

Söndagen var en riktigt fin dag för promenader och lite studier i plattan på altanen.


På måndagen var det en mulen dag och det kom till och med en antydan till regn, men det torkade snabbt bort. Vi tog då en promenad till San Fernando och handlade en del.


Senare hade vi en otroligt varm och skön kväll på altanen. Det blev riktigt sent innan vi förmådde oss gå in.


När vi gjorde vår förmiddagsrunda på tisdagen den 23:dje, höll de på att frissera palmerna och en palm blev en stubbe. Det är många palmer som jämnas med marken, men de är väl runt 40 år nu om man utgår från när områdena byggdes här.


Vi hade stegen inriktade mot Yumbo Center, men butiken vi skulle besöka hade slagit igen, så vi fick hjälp av Louise och Ralph i stället. Vi hade en skön stund i solen på området Central Park, samtidigt som vi fick fika och en pratstund med dem!


När vi kom hem igen hade en stor blomklocka slagit ut på staketet. Den lysate fint i solen.


På kvällen tog vi en promenad till Faro.


Vi gick tillsammans med Sue, Marie och Terry. Julbelysningen var upphängd och lyste vackert!


Målet var Restaurante Pítos y flautas. 


Jag åt en saltinbakad Dorado. Gott, men något lite tillbehör. Hur som var det en mycket trevlig kväll!


När vi vittjade brevlådan hade vi en fin överraskning. Barnbarnet Wincent hade skrivit en höstdikt till mig och Lennart! Så roligt att både få och läsa!


Morgonen den 25:e var mulen, men lystes upp lite av ett blommande Afrikanskt Tulptanträd.


Grannens bananklasse är stor och börjar bli lite gul.


I går kom det regnstänk i omgångar. De här torkade snabbt upp, men


tätare regn, så plattorna blev våta. När regnat upphört gick vi till Verdemar för Mölkky.


Vi hann bara dit så började det regna igen. Mölkkyn blev inställd, men vi fick en trevlig kväll hos Yvonne och Mikael.


I morse lyste solen igen och vi tog en promenad till Mercadona i Meloneras. Det byggs några nya hus till höger i bild. Fortfarande finns fyra halvfärdiga hus till till vänster. De har stått så sen åtminstone 2016, då vi var här för första säsongen.


På hemvägen blev det ett foto mot bergen och Sonnenland.

3 kommentarer:

BP sa...

Ja, det är november hos er också - med mera ostadigt väder. Gissar att ni ändå inte är så sugna på att byta med hur vi har det - grått, blåsigt och fyra minusgrader. Dock ingen snö än, tack och lov.
Julutsmyckningarna på palmerna är fantastiskt fina. De borde nästan finnas där hela året, för även på Gran Canaria blir det väl mörkt under sommaren.

Hoppas att grannen delar med sig av bananerna till er;-)

bm.lars.reseblogg sa...

Så mysigt med en höstdikt från barnbarnet! För övrigt är det inte utan att vi också längtar bort, samtidigt som det känns bra att vara hemma när virusvarianter sprids både här och där. Hur som helst njuter vi av dina fina bilder. Ha det fortsatt gott!

Freedomtravel sa...

Höstväder nu förstås, men fint med blommor och belysning! Här har vi haft n
stan 10 minusgrader ikväll, ovanligt kallt ;)