måndag 7 mars 2022

Åter i Norrköping

Den 24 februari var vi redo för hemfärd. Ryggsäcken var packad och strax tog vi på långbyxor och gick till bussen för färd till flygplatsen på Gran Canaria.

Det var ganska hård vind och planet var försenat från Sverige. Men sen vi väl kom upp i luften hade vi bra medvind till Sverige och vi var hemma i bostaden, när planet skulle ha landa i Norrköping. Så skönt!

När vi vaknade 220225, så hade det snöat under natten. Det var vitt och grått utanför fönstret, inte alls den färg på himlen som vi var vana med.

Jag undersökte mina ögon på förmiddagen och passade på att ta en bild på höghuset, som växer fram vid gamla Yllefabriken.


220227 var vi till Finspång och firade Wincent, som hade fyllt 9 år veckan innan. Så kul att hela släkten kunde samlas. Det var länge sen senast.

220228 gjorde vi en tur till Skärblacka.

Det luktade jobb, som min morfar sa, över samhället. Röken var trots allt vacker mot den blå himlen.

Vi åkte vidare till Granhagen, där vi handlade honung. På andra sidan Motala Ström syns Ribbingshoms herrgård.

Det var fint vid strömmen. Vi hälsade sen på en kusin till min pappa, som fyllde år. Det blev några trevliga timmar i Skärblacka.

När vi kom tillbaka till Norrköping sänkte sig mörkret. Några julbelysningar var kvar vid Kristinaplatsen och lyste upp konstmuseet.

Vi fortsätter våra promenader, även om man får bylsa på sig mera kläder för att hålla värmen. Något annat som värmer är de vackra snödropparna, som tittade fram i gräset nära några hus vid Albrektsvägen.

220301 kunde vi inte motstå stora och goda semlor.

Vi fick en ny ugn installerad och 220304 kände jag mig manad att provbaka ugnen. Det blev goda rågsikt-bröd.

Sånt bröd har jag inte bakat under det senaste halvåret, så det smakade gott med ljummet bröd med smör. Kumminsmaken framträdde gott!

I fredags testade vi var sitt glas av rönnbärs vin, som min mamma hällde på flaska 1993. Lite beska, men klart och gott till bröd och ost!


I lördags var vi med och manifesterade mot Putin och för det Ukrainska folket. RYSSLAND ut ur UKRAINA! Aldrig mera KRIG! 
Trodde jag hade gjort mitt, då vi skallade USA ut ur Vietnam, en gång i tiden!

Vi avslutade eftermiddagspromenaden i söndags med att köpa ostkaka, som vi njöt av på balkongen tillsammans med kaffe.

Det gäller bryta dystra tankar, även om vi blir mer rundnätta!

5 kommentarer:

BP sa...

Välkommen hem! Ni kunde inte har tajmat hemkomsten bättre - idag är den åttonde dagen i rad med blå himmel och sol. Okej, det är 20 grader kallare här, men åtminstone solen skiner. Det finns hopp.

Ingrid sa...

Välkomna hem till Sverige igen och till våren. Visst får man försöka bryta oroliga och dystra tankar med umgänge med släkt och vänner och lite gott att äta och dricka.
Kram, Ingrid

bm.lars.reseblogg sa...

Välkomna hem och till vad som just nu känns som riktigt vårväder! Vi går verkligen mot en fin årstid här hemma. Igår var vi och tittade till husbilen, men tyvärr låg det fortfarande ganska mycket snö kvar på ladugårdsbacken. Nu hoppas vi det smälter så det blir husbilsdags.

JoY sa...

Välkomna hem till Vårsolen för det har verkligen varit fantastiskt soliga dagar i över 1 vecka. Visserligen minusgrader på nätterna men det är på rätt väg nu.

Elisabeth sa...

Tack för era kommentarer. Det har varit en omtumlande tid, med många saker att ta tag i, men även världsläget! Vi försöker hitta omväxling och glädje i vardagen.