onsdag 15 juni 2022

Sedan vår Tysklands- och Danmarks-resa

 

Sen vi kom hem var det några dagar med tvätt, bakning och annat praktiskt styr.

Vi tog några promenader i Norrköping och tittade på den ny-gamla Östra Promenaden - Södra Promenaden. Där har man snävat åt trafiken så det blir en körfil i vardera riktningen i stället för två. Kommunen har tanken att återskapa Promenaderna till något av vad de en gång i tiden var.

Av en del gamla lindar har man gjort en installation, där man visar vilka insekter och fåglar som finns i träden. När jag fotade var ännu inte trafiken påsläppt på den här delen, första etappen, vilket den blev några dagar senare.


Förra onsdagen var Ellen åter klar för avresa och vi for till sonen i Linköping, där vi sov över på natten.


Lite för klockan åtta på morgonen var vi vid skolan och var med på skolavslutningen. Vi lämnade av pappa Per hemma, så han fick fortsätta arbeta hemifrån. Vi och barnen fortsatte till en lekplats i centrala Linköping.

På eftermiddagen, när jobben var avslutade, firade vi med jordgubbstårta. Efter det fortsatte vi till Finspång.


På fredag morgon följde vi med till Noelle och Wincents skolavslutning på Storängsskolan.


Efteråt fortsatte vi och barnen till Vibjörnsparken, där vi spelade bangolf.


Efter god buffélunch på Viberga, blev det en tur till Skiren. Det blåste kallt från norr över sjön, så vi gav upp efter någon timme och


for tillbaka till Finspång och värmde oss med glass och jordgubbar i Husbilen Ellen. Vi hann också spela Yazzie, innan föräldrarna avslutade sina arbeten. Senare blev det grillkväll.


Vid lördag lunch for vi vidare  och kom så småningom till Mormorsgruvan, där vi stod parkerade över natten. Koordinaterna dit är: N 58° 12' 37,26''  E 15° 54' 31,36''
Det är en gratis parkering. Service är ett torrdass samt bord och bänkar att sitta vid. Östgötaleden går förbi, men också andra stigar.


Ideella krafter driver verksamheten här. Många skyltar beskriver hur Mormorsgruvan och andra gruvor tog upp kopparmalm.


Tjärblommorna lyste fint när vi följde några stigar och


tittade på olika gruvhål och


slagghögar.


Vi fortsatte en gammal körväg och efter ett tag kom en räv emot oss. Vi uppmärksammade den innan den fick väderkorn på oss och snabbt vände. Vi som vet att det är en räv, kan se den.


Efter en skön frukost utanför Ellen, for vi till Åtvidaberg och tittade på Harry och hans lagkompisar, som mötte ett lag från Åtvidaberg.


Harry valde att åka med oss i Ellen till Linköping, där vi sen firade Per, som fyllde år. Före tårtkalaset bjöds vi på god lunch.


Från Per for vi till min väninna i Vånga.


Vi umgicks med henne, men gjorde också promenader i omgivningen och fotograferade bland annat den här Slåttergubben,


Midsommarblomster, Skogsnäva och


Humleblomster och många fler sorter. Dikeskanterna är så vackra med ett myller av olika sommarblommor.


Lupinerna är vackra ska vara i rabatter, men ska inte kväva de fina sommarblommorna på vägkanterna.


I dag lämnade vi våra grannar tjurkalvarna och for vidare till Norrköping och sen vidare till Valdemarsvik. dagen idag kommer i ett senare inlägg.

4 kommentarer:

BP sa...

Vilken omväxlingsrik vecka ni har haft! Å sista bilden borde du skicka till Bregotts reklambyrå - typ skolavslutning i Bregott-fabriken;-)

bmlarsreseblogg sa...

Så fina bilder från ett sommarsverige. Vi hann fira Lars barnbarns skolavslutningar innan vi for till Island. Så kul efter ett par pandemier att få vara med igen. Humleblomster är en av mina favoritblommor, så speciella!

Margaretha Lillvik sa...

Sommarbilder verkligen och så trevligt att få träffa barnbarnen. Här jobbas det i trädgården så vi hinner knappt med något annat. Visst är det härligt att åka ut med husbilen, men det får bli till midsommar vi tar en tur.

Elisabeth sa...

Tack för era kommentarer!
BP: Vi har haft en härlig vecka med skolavslutningar och umgänge med barn och barnbarn. Kalvarna var nyfikna på oss, men tror inte Bredgottfabriken är intresserad då det var tjurar! Men fina var dom. Tur att det tunna elstängslet håller dem på plats!
Britt-Marie o Lars: så härligt få vara me på examen. Pandemin har lagt hinder i vägen och snart vill de väl inte att man ska komma! Hoppas ni får en riktigt fin tur på Island. Det var en av våra bästa resor!
Margareta: Förstår att du har mycket att sköta om. Vi har bara att låsa dörren och åka.