lördag 9 juli 2022

Norrköping - Björsäter - Hovby ställplats


Den gångna veckan var barnbarnen från Linköping med oss. Det blev en hel del lek och bad. Lite av en upprepning av föregående vecka. Vi lämnade tillbaka dem i går kväll. Vi hade planer för aktivitet i Norrköping under helgen, men det blev inställt, så istället packade vi ihop och för ut med Ellen.

Vi for Gamla Övägen och vidare över Göta Kanal och fortsatte sen mot Östra Ryd.

Vi åkte den här vägen senast för 11 år sen och då var det rätt så nyanlagda våtmarker. Nu ser det ut som det alltid varit på det här viset.

Vi åkte förbi en del små röda stugor på vår väg till Björsäter. En del var övergivna, andra var sommarhus.

Innan Björsäter kom vi ifatt tre kor med sina kalvar, som var på rymmen från någon hage. Vi stannade vid närmaste bebodda hus och mannen där lovade ringa till bonden, som ägde djuren.

Björsäter är en vacker liten by 

med lanthandel. Vi stannade vid kyrkans parkering och lagade en sen lunch

innan vi fortsatte gamla vägen till Åtvidaberg.

Därifrån åkte vi vidare mot Kisa. Vid sjön Åsunden stannade vi vid Kisa småbåtshamn, Hovby.

Här finns en ställplats för 4 husbilar. Koordinaterna hit är: N 58° 00' 21,51''  E 15° 43' 21,04'' . Det kostar 150 kr/natt och då ingår el. Det finns ett servicehus med en dusch och två toaletter. Det finns också vatten att tillgå, liksom soptunnor. Vid vattnet finns grillplatser, liksom bord och bänkar att sitta vid.

5 kommentarer:

BP sa...

Vilka härliga och somriga bilder! Vädret är det inte heller nåt fel på. Hoppas det är soligt resen av er resa också. Ja, och hur vet man vem som är ägare till rymda kossor...

bmlarsreseblogg sa...

Det som slår mig i det här somriga inlägget är ortsnamnen! De kommer tillbaka på den här sidan Vättern, Björsäter ligger utanför Mariestad, Åsunden vid Ulricehamn och flygfältet utanför Lidköping heter Hovby!
Ha en fortsatt fin resa!

Margaretha Lillvik sa...

Härliga sommarbilder och en fin tripp ni gjort. Bra att ni delar med er av fina ställplatser. Blir något att besöka när Ingemar kan röra sig fritt igen.

Our Vantastic Travels sa...

Sverige är fortfarande lika sommarvackert. Därför är det så fint att få se orter som vi aldrig besökt. Men vår Bucketlist blir bara längre o längre framför allt med orter på östra sidan. Ha en fortsatt fin trip!

Elisabeth sa...

Tack för era kommentarer! Vi fortsätter åka på mindre vägar och sådana som det är en tid sen vi åkt på. Vi gillar södra Östergötland och norra Småland, så snart finns det inga nya att upptäcka. Det blev i alla fall en ny ställplats, som var riktigt bra!!