måndag 15 maj 2023

Dagarna går fort

 

Senaste tiden har vi haft fint väder och vi har strosat runt och doftat på blommorna. Tulpanerna är favoriter just nu, men


en del häckar blommar vackert och doftar honung.


I lördags for vi med Rubinen, vår personbil, E4 söderut till Mjölby. Här passerade vi Göta kanal. 


Från Mjölby åkte vi till Tranås, där vi satt ute och åt en god lunch på Restaurang Golden Thai.


Vi promenerade runt och tittade på stan och dess prydnader, bl.a. Fantasifågel av Allan Runefelt från 1969.


Herr svan simmade i Svartån medan frun var i boet.


Vid 14.30 checkade vi in på Badhotellet.


Nedanför receptionen fanns det här rummet. 


Vi installerade oss i rummen och sen blev det olika bad, både inomhus och utomhus utan mobil och kameran i den.


Det blev en kontinental middag för oss med sen start. Men det smakade otroligt gott! Jag startade med Mulligatawny, en soppa medan Lennart valde Gnudi .


Vi testade stor del av menyn då Lennart valde Secreto Iberico, ryggbiff med goda tillbehör till huvudrätt och jag tog kattfisk med risotto mm. Sen avslutade med god choklad- och fruktdessert innan vi fortsatte till rummet och avslutade kvällen med Eurovisionsfestivalen.


Vid 08:30 var det dags för en rejäl frukost, som vi avslutade med kaffe på terrassen.


Strax före 10:00 togs vi emot med mousserande innan det var dags för oss att få en genomgång av SPA-ritualen. Den bygger på den gamla n Kneippkuren med omväxlande varmt och kallt. En lugn och skön stämning. Åldersgränsen nedåt var 15 år. Vi fick en snabbgenomgång och sedan fanns det skyltar att ta del av vid de olika rummen.


Efter tvagningsrummet, där det först ar varm dusch, torrbastu och iskubs skrubb kom vi till fotbegjutning. Där var det först varmt vatten med örter, innan man som jag på fotot sköljer med iskallt vatten.
 

I ansiktsrummet fick vi först rengöra huden med ansiktstvätt, innan vi masserade in guldmasken och lät den verka under 10 minuter, då vi satt i ångbastun. Sen var det tänkt att skölja av sig med riktigt kallt vatten. Vi valde lite varmare.


Där efter satt vi/flöt omkring i 38 gradigt vatten innan det var dags för relax och handmassage, 


innan vi testade ljusrummet. Det var skönt, men det hade säkert lockat mer en mulen och kall dag. Vatten fanns att tillgå under hela ritualen, som tog någonstans mellan 1,5 - 2 timmar.


Efter SPA-ritualen fortsatte vi ut till bubbelpoolen, som vi även besökte några gånger under lördagen. Bad-däcket vid Svartån var stängt på söndagen. Där fanns 4 badtunnor och två bastuhus, som vi också provade. Vid 13-tiden checkade vi ut från hotellet. Vi var då helnöjda med vår vistelse och upplevelserna där.


Vi lämnade Tranås och for tillbaka mot Mjölby, där vi tog en promenad vi Svartån och hembygdsområdet. Häggen blommade och doftade ljuvligt!


En blomklase, kan fortfarande känna doften inom mig!


Vi var kaffesugna och lite hungriga, så det blev varsin räkmacka till kaffe och vatten! På det klarade vi oss till Norrköping!


Vi åkte gamla Riksettan hemåt och passerade över Östgötaslätten med


vackra vyer.


Väl hemma tog vi fram den kylda champagnen, som vi direktimporterat från Champagne och 


skålade för våra 21 år tillsammans och vår 1-åriga bröllopsdag!

6 kommentarer:

Hedwig sa...

Vad bra ni är på att fira viktiga dagar. Det verkar ha varit en underbar helg.
Stor kram till er båda.

bmlarsreseblogg sa...

Visst är det så i vår ålder att vi ska ta alla tillfällen till att fira, det gör vi också! Badhotellet i Tranås besökte vårt lilla arbetslag, sex personer, på en riktig all inclusive helg, så mysigt vi hade det, men det är nog tjugo år sedan. Skoj att se att badrituslerna finns kvar!

Anki sa...

Ser ut som ett alldeles utmärkt sätt att fira! Stort grattis till er båda!
Ha en fin fortsättning på veckan!

BP sa...

Stort, stort GRATTIS i efterskott:-) Ni firade ståndsmässigt om man säger så. Härligt!

JoY sa...

Grattis till er båda två och ett fint sätt att fira era år tillsammans

Elisabeth sa...

Tack för era kommentarer:
Vi hade ett jättefint dygn i Tranås. Badhotellet är verkligen ett ställe vi kan rekommendera. Lugnt och skönt. De olika bastu-, bad- och poolerna var avslappnande. SPA-ritualen var jätteskön. Ett stort plus var åldersgränsen på minst 15 år!