måndag 4 september 2023

Finspång nästa, köp och renoveringsjobb

 

Här lyste sommarblommorna fint, men himlen var grå och det har blivit mer och mer höst. Vi, liksom flyttfåglarna, har haft bråda tider.

Den 14 augusti fick vi nycklar till vår nya lägenhet i Finspång. Det var spännande att se den tom på möbler.

Det tyckte barnbarnen Noelle och Wincent också, som var våra första besökare. Redan innan vi fick nycklarna har vi haft fullt upp att få tag i hantverkare till olika moment, samt börja sortera i vårt nuvarande innehav av olika grejor.

Köket försvann liksom väggen in mot vardagsrummet (bilden ovan).

Rivningen hade vi hjälp med. Det blev mycket material att forsla bort. Även från badrummet och garderobs-väggen mellan sovrum och arbetsrum.

En dag när vi tog paus på balkongen, kom en långtradare med fönster. Det var bostadsrättsföreningen som beställt byte av fönster. Det visste vi, då några hus i föreningen redan fått nya fönster innan semestern. Tursamt kunde de börja börja byta i vår lägenhet, så nu har vi nya fönster och balkongdörr.

Efter det bytet, började Lennart resa en ny garderobs-vägg mellan sovrum och arbetsrum. Jag har dokumenterat och varit hjälpreda, samt städgumma.

Till och från har vi gjort inköp på IKEA, Bauhaus, Clas Ohlson och Biltema. Vi tog kaffepaus på Biltema och fick sällskap av ett gäng Pilfinkar. De var inte alls rädda.

Dagar när vi inte kunnat vara i Finspång har vi ägnat oss åt att sortera vad som ska med till Finspång och vad som ska åt annat håll. En del bokhyllor har tömts och lådor har fyllts.

I fredags var garderobs-väggen på plats. Tyvärr har den som ska fixa badrummet blivit sjuk, så det arbetet har stått under veckan. Vi hoppas arbetet kommer igång igen den här veckan.


Vi bestämde oss för en lugnare helg, med återhämtning för värkande muskler. I går gjorde vi en utflykt till Vånga Hembygdsgård. Här träffade Lennart på en Nordsvensk brukshäst. I ett tidigare liv hade Lennart Nordsvenska travare.


Väl inom området träffade jag på två sysslingar. Där var Britta Andersson tidigare på Torp, Gunnel Nilsson i Vånga dräkten och så jag. Min mormor Ester och Gunnels mormor Elin var tvillingar. Brittas farmor Signe var storasyster i familjen Johnsson på Horksäter i Vånga. Det var länge sen vi sågs tillsammans.


Smedjan, som finns på Hembygdsgården, kommer från Horksäter. Mamma Asta berättade förr att hon som barn på 1920-talet satt på tröskeln och såg på när hennes farbror Olle smidde olika  saker.


Senare kom en ännu större överraskning. Lennart och jag satt och fikade, när damen i blått frågade om jag var Elisabeth. Det stämde ju och snabbt kände jag igen Ann Sylvan Rigenius! Vi har inte sett varandra på ca 50 år! Då i senare delen av tonåren, hade vi jättemycket roligt tillsammans!! Hennes son Rasmus är med på fotot.


I den lilla handelsboden sålde Ragnhild godis och senare


välkomnade hon Orgagillet, som dansade och spelade för oss.


Det var en riktigt härlig dag!


I dag har vi fortsatt arbeta i Finspång med att spackla i taket samt, slipa tapetskarvar.

4 kommentarer:

BP sa...

Vilken tur att Lennart och du är händiga och kan göra mycket själv. Gissar att det är en bostadsrätt som ni köpt i Ginspång. Snart blir ni grannar med Anki eller...

bmlarsreseblogg sa...

Så skoj att fixa och göra i ordning ert nya boende samtidigt som vi vet hur mycket jobb det är. Härligt att koppla av med något helt annat en dag och att det blev så lyckat!

Anne Sylvan-Rigenius sa...

Det ser ut som om ni har lite att göra.Men kul förstås. kram

Elisabeth sa...

Tack för era kommentarer. Det har varit och är en intensiv tid, men vi ser fram emot att flytta till Finspång, när väl lägenheten blir i ordning.