torsdag 28 september 2023

Renovering och stunder av återhämtning

 

Sen förra inlägget har vi ägnat den mesta tiden åt lägenheten i Finspång. Det har blivit en del arbete med målartvätt,

spackling och målning, men mycket återstår!

Vi har köpt in en del prylar, som hantverkarna använt och använder när de gör ordning vårt badrum liksom hallgolvet.

Här hade elektrikern påbörjat sitt jobb liksom jag att ta bort gammal kakelfix. Än återstår en del arbete med el och annat. Vi får hålla oss undan när hantverkarna är på plats.

Vi har testat innergården, med medhavd lunch.

Under tider när vi hållit oss undan för hantverkarna har vi börjat packa det som ska vara kvar. Mycket har gått till Erikshjälpen och annat till Returpunkten.

Vi har unnat oss AW på Lamp Hotell. Apirol Spiz var mer vattenstark och mycket dyrare än på GC, men vi njöt stort den kvällen.

I lördags hade vi hantverkare i lägenheten och vi passade på att vara med på Siemens Öppet Hus. Anna och Patrik, som jobbar där, hade skickat en inbjudan till oss, men man behövde inte ha någon anhörig för att få titta runt.

Vi stod länge och väl i kö för att komma in och titta på 3D-skrivarna, men vi gav upp. Där var tidigare Curt Nicolin-gymnasiet, där Per var elev. Det blev en kopp kaffe och bulle innan vi åkte mot Norrköping.

I går var Lennart själv till Finspång och jobbade, medan jag hade en jättetrevlig lunch på Il Cibo med Ann-Charlott, Irene 

och Ingrid. Sen blev det fika och te på Vetekornet, med fortsatt prat! Vi tjejer gick årskurs 6 i folkskolan i Skärblacka tillsammans.

När vi kom till Finspång idag, hade det tagit längre tid än beräknat för snickarna att sätta dit dörrkarmar och foder. Vi kände att vi störde, så vi gjorde utflykt i Finspångs omgivningar. Jag visade Lundalen för Lennart. Här håller Friluftsfrämjandet till. Där finns många motionsspår i olika längd, samt trevlig plats att njuta av medhavd matsäck.

Sjön Bleken ligger nedanför huset. Härifrån fortsatte vi en sväng med bilen förbi Slottet, det nedlagda lasarettet och till Mellangrind. Sen bar det ned förbi Sjövik och ut till Viggestorp och

Torstorp, innan vi stannade vid badplatsen till sjön Mäseln. Här  tror jag inte att jag varit tidigare. 

Så här års var det lugnt och fint.

Vi hämtade den medhavda lunchen från bilen. Vi njöt av den, miljön och solen som tittade fram. Mätta och belåtna for vi en handelsrunda i Norrköping, innan vi tog oss hemåt.

4 kommentarer:

Anki sa...

Arbetsamma och aktiva dagar, varvade med trevliga utflykter och skön avkoppling ... ett gott liv.
Lunddalen är fint - vi brukar promenera där ibland, Muffin och jag.
Jag missade tyvärr Siemens aktiviteter - hade gärna sett slottet och kapellet från insidan, men jag var i Karlstad den helgen. Förhoppningsvis blir det fler tillfällen.
Önskar er en fin fredag!

bmlarsreseblogg sa...

Det ser ut som om det blir en riktig helrenovering. Skönt då att ni kan ge er ut på lite fina utflykter under tiden och skoj att återse gamla väninnor. Jag träffar tre av mina gamla skolkamrater så gott som varje månad, så härligt!

BP sa...

Då blir ni ju snart grannar med Anki i Finspång.
Ni har i alla fall inte tråkigt och varvar jobb med AW och utflykter. När kan ni flytta in i lägenheten? Är det en bostadsrättslägenhet?

Jana sa...

Tacksamhet för att bryta ner komplexa idéer till lättsmälta koncept.