tisdag 23 januari 2024

Mandelblommor


 9:30 i går plockade Ralph och Louise upp oss nära Holiday Word och sen for vi GC 60 upp i bergen.

Första stoppet för att fotografera mandelblommor blev vid utsiktsplatsen ovanför San Bartolomé de Tirajana.


Där passade vi också på att ta fikapaus medan vi


njöt av utsikten.


Ralph är snabb på att hitta platser att stanna på, för att fotografera utefter vägen. Här på GC är det inga stora odlingar av mandelträd, utan de finna lite här och där, Vill du se stora mandelodlingar får du åka  till spanska fastlandet.


Här njuter vi mer av det småskaliga.


Här stannade vi vid korset upp mot El Noblo. Kapellet Erimita de Ayacata gjorde sig bra i förgrunden. I bakgrunden finns många blommande mandelträd, men solen låg på från det hållet, så det blev oskarpt.


Senare svängde Ralph upp till parkeringen och museet vid Roque Bentayga.


Det var färre mandelträd, än senast vi var här. Nu hade man solceller, som tog mark i anspråk.


De träd som var kvar blommade vackert. Insekterna surrade intensivt, men ville inte vara med på foto.


På håll och i motljus, såg vi El Nublo.


Resan gick vidare genom Tejeda till Artenara, där vi stannade vid Restaurang La Cilla. Vi gick genom berget och kom ut till en naturlig balkong


med fin utsikt över berg och dalgång.


Här passade det bra med lunch!


Efter lunchen blev det ytterligare några foton. vi lämnade Artenara och fortsatte ner på slingriga vägar till GC 21 och rakare GC3 och 1 innan vi åter var i Playa del Inglés och senare Verdemar.


Louise och Ralph skulle gratulera Max och vi hängde på. Ann-Helene bjöd på goda tårtor. så goda att det inte blev någonting kvar av dem!
En jättetrevlig dag med goda vänner!

3 kommentarer:

JoY sa...

Vilken fin resa upp i bergen ni gjorde. Det är så vackert med de blommande träden. I Kashmir när jag bodde där var de många träd med rosa mandelblommor.

bmlarsreseblogg sa...

Mandelblom är bara så vackert! Vi fick se en del när vi var på Teneriffa i januari förra året men har aldrig varit i Spanien när de blommar.
Vilken fin utflyktsdag ni fick!

BP sa...

Det absolut bästa med Gan Canaria - förutom vädret - är att avstånden är korta, så man kan njuta av en dagsutflykt med många ställen att stanna på.
Mandelblomningen - är den inte tidig i år? Trodde den kom först i mars. Men underbar är den och ger vårkänslor redan nu:-)