söndag 9 juni 2024

Från Tuna via Vimmerby till Torpön i sjön Sommen


 Dagens etapp.

Du har väl röstat i EU-valet? Vi gjorde det innan vi gav oss ut på tur. Jag tycker vi ska vara rädda om våra demokratiska rätt- och skyldigheter. Med så många högervindar som blåser och trollfabriker som finns, så vet vi inte var de rättigheterna tar vägen.

På förmiddagen gick vi ett par km i samhället Tuna innan vi gjorde i ordning oss och Ellen för avfärd. Himlen mörknade. I går kom de första regnskurarna vid 17-tiden och det regnade sen skurvis under kvällen och natten. I dag kom den första regnskuren vid 10-30, när vi for iväg från Tuna.

Vi stannade till i Vimmerby och handlade mat.

Sen fortsatte vi en vacker liten väg mot Rumskulla. Vi passerade majsfält, där plantorna vuxit bra.

Bitvis gick vägen väldigt sjönära och

på andra ställen passerade vi fält, där traktoräggen väntade på att bli hämtade. Här kan ni se att vi åkt över en högplatå.

Vi svängde av till Torpön och passerade en vacker gård, där Anna "Någonting" skulle lansera en bok under dagen.

Vi fortsatte till Torpöns ställplats. Tunas ställplats var överfylld med tyskar, holländare en dansk och tre svenska bilar under de två dagar vi var där. Här står vi ensamma. Till en del kan jag förstå, för här kommer det friska vindar över sjön. Koordinaterna hit är: N 58° 1' 36.05''  E 15° 5' 12.83'' Det kostar 180 kr utan el. Servicen på plats är dricksvatten och så hänvisning till servicehus 

på campingen på andra sidan vägen.

2 kommentarer:

bmlarsreseblogg sa...

Torpön har vi pratat om att besöka flera gånger men än har vi aldrig kommit dit. Vi har hört så mycket fint om den platsen.

Elisabeth sa...

Det är en fin plats om det inte blåser! Vi valde att åka till Österbymo och Ydregårdens ställplats, när vi mötte vännerna. Där gav träden lä. Riktigt bra där också!