Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 5 mars 2014

Cartagena


På förmiddagen tog vi en tur till bankomaten och så vidare till charkuteristen. Fint kött och bra betjäning. Dessutom hade de en stor ostdisk, där vi fick pröva innan köp.


Om hörnet låg en frukt- och grönsaksaffär och turligt nog ett café på andra sidan gatan. Med ny energi tog vi oss hem till Ellen. Vi stuvade in varorna och så gick vi till busshållplatsen, för att ta en tur in till Cartagena.


Vi åkte till buss-stationen och promenerade till hamnen. Där fann vi den här enorma statyn, "Zulo" av Victor Ochoa. Lennart - 186 cm, ser liten ut bredvid statyn.


En bit därifrån fanns de här fina amfororna.

 
Jag tog en paus tillsammans med en trött soldat  innan vi gick i stan.


Det fanns mycket konst vid hamnen och nära försvarsmuren.


Innanför muren fanns det många vackra hus. Här en dela av stadshuset. Vi fortsatte gatan framåt


och hittade flera "bakelsehus". Visst är de läckra!


Så läckra att vi stannade vid en uteservering och åt Tapas.


Det var svårt välja bland alla godsaker, men


Det blev: kyckling i currysås och röd paprika och champinjonstuvning med brieost och laxskiva med tomat på toppen! Smakade gott med en kall öl till.


Vi vek av från de stora gatorna och kom in på en smal gata, där de här vackra lamporna hängde, för att lysa på kvällen. Så här dags var det himlen so lyste blått.


Några hus var rivna och det gav plats till graffiti på väggen. Undrar just hur de kommer upp för att måla på dessa stora ytor?


Vi kom till en rulltrappa och tog den utan att veta vart den bar hän. Vi kom upp till Karl V´s mur och  Molinete Parque Arqueologica. Det var fin utsikt över staden härifrån. Den ensamma pelaren är en rest från ett romerskt tempel, men rekonstruktionen relativt nygjord.


Neranför höjden höll man på med mer utgrävningar. Ser du ansiktet på väggen till vänster?


Ibland är graffiti  enastående. Tänk att kunna jobba med ett så stort motiv, det sträcker sig ju över flera våningar.


Uppe i parken fanns mängder av blommande lavendel, som doftade gott. Insekter surrade frenetiskt.


Marguriterna  blommar också vackert.  Det är som om det vore midsommartid!


Mandelträden har satt frukter.


Jag gillar staketet som finns vid ingången till parken. Härifrån tog vi oss upp till busstationen igen.
Att åka buss i Spanien är billigt och praktiskt. 1,2 €/person och enkel resa. Även idag har vi uppnått de 10000 stegen med råge.
Gamla stan i Cartagena är jättefin och mysig att ta sig runt i, åtminstone en solig och vacker dag som idag. Har du inte redan varit här, så rekommenderar vi ett besök.

9 kommentarer:

 1. Fine bilder frå flotte Cartagena !
  Eg var der for nokre år sidan, då vi hadde hus i Spania.
  God tur vidare !
  Anne-Mari

  SvaraRadera
 2. Så det gick bussar in till Cartagena. Känner igen statyerna. Vi var och såg på de gamla romerska utgrävningarna i Cartagena för 2 år sedan. Lite svårt att hitta p-plats för husbilen bara.

  SvaraRadera
 3. Vacker arkitektur, god mat och fina vårblommor. Fina bilder från Cartagena verkligen!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också att fota hus med såna kruseduller som du gjort. Dom är så fint arbetade med:) Fina statyer och graffitti. Dom är duktig att få till det. Kram

  SvaraRadera
 5. Enastående konstrunda ni gjorde ;-) Skånsk spettkaka ligger i lä i jmf med de vackert smyckade husen, tack för att vi fick se er tur i bild!

  SvaraRadera
 6. mange fine bilder fra Cartagena ser at våren har begynt der. Denne stad har jeg inte besøkt enda

  SvaraRadera
 7. Cartagena står på vår to do list faktiskt, å dina bilder verkligen inspirerar. Skulpturerna är helt i min smak, husen likaså för att inte prata om graffitin och utsikten:-)

  SvaraRadera
 8. Soldaten såg riktigt förnöjd ut i ditt sällskap. Av övriga bilder att döma, har ni det förträffligt gott. Kram & Må gott

  SvaraRadera