Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 30 mars 2014

Wiesen utanför Wittenberge - Güstrow


Dagens etapp blev inte heller så lång, 117 km, men solen har lyst så fint att den lockar till stopp. Sandalerna kom på igen!
Men innan jag visar foton från idag, måste jag visa några från gårdagskvällens besök på "Zum alten Dorfkrug" nära ställplatsen i Wiesen.


Skylten lyste välkomnande när vi närmade oss.


Det var tur vi hoppade över förrätten, för det var stora, smakrika portioner och en grönsakstallrik, som jag ätit en del av innan den här bilden togs.


Som dessert blev det Apfelstrudeln med glass, grädde och vaniljsås, samt en vackert skuren jordgubbe och därtill halvtorr Sekt! Mätta och nöjda blev vi!! Därefter hade vi en jättetrevligt samtal  med värden, där han berättade om verksamheten, men också om översvämningar som varit. Vi pratade förstås också husbilar och resor av olika slag.Det här är ett ställe, som vi varmt kan rekommendera.


God mat och dryck och omställningen till sommartid, gjorde att vi sov länge idag. Solen lyste varmt men det var ändå ett dis under förmiddagen. Rapsfälten är snart redo att blomma.


Vi åkte väg B129 österut och sedan vag 103 från Pritzwalk. Här är många vackra alléer. Grenarna var beskurna, så det var inte några som slog i Ellen. På ett annat ställe hade man dragit en ny väg vid sidan av allévägen.


På ett ställe stannade vi och fotade vårlök.


 Här efter vägkanten är det gulsippor, men däremot svårt stanna och ta närbilder.


Vårbruket är i full gång. Här bevattnar man de stora fälten.


Arbetet är i full gång på söndagen!
Vid Myenburg stannade vi i närheten av ställplatsen och tog en fika, samt njöt av solen innan vi fortsatt norrut  genom Mecklemburger Seeplatte. Det finns många orter med ställplatser här.


Vi stannade på ställplatsen i Güstrow, som ligger bredvid slottet och gamla stan. Här är plats för tre husbilar. Det finns ytterligare en ställplats vid djurparken.


Körsbärsblommorna fäller sina kronblad, så snart är det bara stenfrukter.


Gamla stan här har en nordtysk prägel, med sina gavelhus, som imponerar mot gatan.


Det gamla posthuset är också pampigt.


Det måste jag väl säga att även St.Marien-kyrkan är.


När vi satte oss på en bänk vid slottsparken, kom en korpsvart fågel! Tidigare idag såg vi två tranor, de första för i år, men de hann jag inte fota, då jag var för fascinerad av att bara titta på dem.

5 kommentarer:

Matts Torebring sa...

Har ni inte för bråttom hem nu, får ni vår hela vägen hem. Kram & Njut av resan

BP sa...

Alltså vad gäller maten så kan jag bara säga - tyskarnas matportioner är alltid dubbelt så stora som alla andras. Kanske därför att de är så överviktiga;-)
Fantastiskt fina bilder från en del av Tyskland som jag inte alls känner till - har hållit mig till storstäderna - mina vana trogen.

Å det är nog bara ni som hade sovmorgon idag - själv beklagar jag den med en timme förkortade skönhetssömnen;-)

Anonym sa...

Det var rediga portioner.....fina bilder du tar. Tyskland är fint bara man kommer utanför de större vägarna.
Helgen har varit fin med sol och värme, men nätterna är kalla.....- 4 grader och vi får täcka blommorna.....

Kram!

Ama de casa sa...

Fågeln på sista bilden ser ut att råka vara en råka. Den är lite grå om nosen som dom brukar vara :-)

Lät som en härlig och lagom lång tripp :-)

Staffan i Maja sa...

Tack för er härliga reseberättelse som vi följt ganska länge. Güstrow är en favvo-ställplats för oss också. Trevligt med närheten till både slottet och stan. Lagom "nära" när vi kommer med dagfärjan till Rostock. Ha en bra resa vidare. Staffan i Maja