Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 27 mars 2014

Eltville am Rhein - Alsfeld


Dagens etapp blev 142 km och vi stannade på en ställplats 250 m.ö.h. och 300 meter från Alsfeld och gamla stan.
Fick en fråga i går, hur vi hittar och väljer etappmålen. Vi utgår oftast från en kartbok, där det framgår vackra vägar. Vi läser i guideböcker och turistinformationsmaterial för att se om det är något speciellt vi vill titta på. Sen avgör vädret ofta hur många stopp det blir. När vi har tid, som nu, är resan inte bara en transportsträcka, utan vi vill uppleva och njuta av tillvaron.
Lennart lägger in den tänka vägen på GPS´n. Så kollar han också var det finns ställplatser på olika avstånd.


I morse åkte vi tidigt från Eltville am Rhein. Det var en intensiv tågtrafik rätt nära ställplaten, så nattsömnen blev inte så god. Därifrån tog vi mindre vägar in till Wiesbaden och sen väg B 54, B417 och senare B275.


Vi åkte genom vackra bokskogar, där solen gjorde fina skuggor.


Det blev backe upp och backe ner. I de djupa dalgångarna nådde inte solen utan det var disig. och lite "älvorna dansar".


Vi åkete i Taunusbergen och följde här Hochtaunus strasse en bit. Utefter vägkanten finns blommande vitsippor och tussilago. Det märks att vi var uppe på högre höjder - som mest dryga 500 m.ö.h. På vissa ställen kunde vi se att det varit frost i natt.


Blommande vita häckar och träd fanns även här.


Vi stannade och fikade i Hoch Weisel och så tog vi en behövlig tupplur. Efteråt gick jag ett varv med macro-objektivet och kunde konstatera att äppelblommen behöver några veckor till.


Lennart hade planerat en lite längre tur idag, men när vi kom till Alsfeld, kände vi båda att vi behövde gå en stund. Vi åkte till ställplatsen och parkerade, 5€/dygn. Vi tog en promenad till gamla stan.


Vackra korsvirkeshus, men också fint utsirade husknutar.


Utanför rådhuset väntade två vackert dekorerade häst- och vagnekipage på ett brudpar.


Det finns ca 400 korsvirkeshus och de flesta är fint bevarade.


Vi började bli hungriga och fastnade för den här skylten med reklam för Kartoffelsack.


Det blev var sin schnitzel, inte tal om halvfabrikat! Smakade jättebra! Vi fick ett reklamblad när vi betalade, så därav får ni länken. Vi kan rekommendera stället. Innan vi beställde in öl, bestämde vi oss för att vara kvar på ställplatsen över natten.


Vi behövde promenaden tillbaka till Ellen, för att smälta en del av maten. Solstolarna kom fram och vi satt och läste ute några timmar.


Vi hade tidigare sett ett trevligt konditori, så det var inte svårt att motivera sig för en promenad in till stan.
Tårtbitarna var goda till var sin cappuccino. Jag tror definitivt att vi inte behöver mer mat idag.

6 kommentarer:

 1. Det måste vara skönt att kunna ta det så lugnt. Själva körde vi 1490 km (rekord på ett dygn) det första resdygnet i somras. Det gick bra det också. Kram & Njut

  SvaraRadera
 2. Så mycket vackert ni får se! Jag måste kolla om jag kan hitta någon trevlig resa till Tyskland.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder från ett vårligt Tyskland. Älskar dessa miljöer långt från Aurobahn, Tyskland när det är som bäst. Detta året missar jag dock denna upplevelse. Kram, 3M

  SvaraRadera
 4. Tyckte väl att jag kände igen omgivningen och framförallt Kartoffelsack Där har vi också varit och ätit schnitzel, tror att det var bland de godaste jag ätit. Längtar till Tyskland och schnitzel nu hihi
  Kram

  SvaraRadera
 5. herlige bilder det er vakkert i Tyskland god tur videre mens vi nyter varmen i spania

  SvaraRadera
 6. Oj så mycket gott ni mumsar i er ;)
  Härligt att ni tar våren med er norrut!

  SvaraRadera