Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 25 mars 2014

Fessenheim - Dörrenbach, Tyskland


Den här hemresan följer vi floder. Idag blev det floden Rhen. Det började som Le Rhin i Frankrike och Rhein i Tyskland. Den utgör gränsflod mellan Frankrike och Tyskland.
Efter en kylig natt, som lägst 1,4 grader värmde solen gott. Vi åkte väg D52 och D20 norrut från Fessenheim. Vägen gick väldigt nära floden, men på långa stycken är det en hög vall, precis som det var vid Rhône.


Men andra ställen körde vi väldigt nära och stannade också som här och tog en lång kaffepaus i solen, samtidigt som vi tittade på pråmtrafiken.


Det var flera olika typer av pråmar, som passerade till eller ifrån Schweiz.


Det är jordbruksmark och bönderna har börjat med vårarbetet.Det märks att påsken närmar sig!


Vi tog motorvägen förbi Strasbourg och fortsatte väg 1340 till Hagenau och väg D263 till Wissembourg och gränsen till Tyskland. Här blommade lindarna.


Magnolior, forsythia körsbärsträd och andra blommor prunkar i trädgårdarna.


Många fina blommande körsbärsträd efter vägen.


GPS´n förde oss in i Dörrenbach och det blev smalt. Jag tyckte vi skulle vända och det gjorde vi på torget och så åkte vi ut ur orten till ortskartan. Då kom en trevlig man och beskrev hur vi skulle åka. Vi hade varit på rätt väg, men skulle svänga vänster en gata tidigare än vi gjort. Han sa att det går att komma fram med bilar upp till 12 meter. Vi vände om på nytt och lyckades.


Vi klarade gathörnen med parkerade bilar och den smala vägen upp till ställplatsen, som är vid fotbollsplanen på en höjd. 


Ellen parkerades bredvid en Concorde Liner. Framför oss är en fantastisk utsikt. Man kan se mil bort, trots att det är lite disigt.


Det är mycket vinodlingar i trakten och i orten Dörrenbach finns många vinhandlare.


Vi tog en promenad ner till centrum.


Vi blev hungriga och gick in till "Weinstube unter der Linde"

Vi fick ett trevligt mottagande och fick smaka på några vita viner. Vi bestämde oss för ett torrt Rieslingvin.


Efter en god sallad blev det en rejäl köttbit med grönpepparsås på rostade grönsaker. Det smakade mycket bra! Vi orkade inte med någon dessert utan avslutade med en espresso. 


På hemväg till Ellen såg vi påskpyntade fönster.


Vi såg också naturens egen pynt i form av vitsippor, som slokade i solnedgången samt


harsyra blandat med murgröna. Om du tittar noga ser du de vita blommorna.

En solig och fin dag, med många vackra vyer! Så härligt det är att styra sin egen tid.
 

7 kommentarer:

 1. Där känner vi igen oss :) Vi gjorde som ni....hittade inte uppfarten till ställplatsen men fick hjälp av en ortsbo. Synd att de inte har bättre skyltat. Mysig liten stad och det ni åt såg riktigt gott ut.

  SvaraRadera
 2. Så vackra träd och rolig påskhare ute på åkern. Pråmar tycker jag är det mest rogivande som finns, att sitta och titta på

  SvaraRadera
 3. Kör försiktigt!

  Blötsnö här just nu!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder märks att våren har kommit längre där nere, men det är på gång även i södra Sverige!
  Mvh Birgittha

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder från dessa byar som jag aldrig hört talas om. Det är lyx att kunna styra över sin egen tid. Liiiite avis är jag allt;-)

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder, man blir så ressugen. Men för oss blir det tyvärr ingen längre resa i år då maken fått nytt jobb och således ingen semester. Får hoppas på en fin hemma semester på ön.

  SvaraRadera
 7. Kör ni riktigt, riktigt sakta kanske ni får vår ända hem. Kram & Må gott

  SvaraRadera