Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 26 januari 2016

La Marina - Alquerias


I dag lämnade vi La Marina och åkte hela 55 km till Alquerias.


Vi sa hej då till våra nyvunna norska vänner och for N 332 och sen CV 91 till Orihuela. Det är en övermulen dag, så foton gör sig inte så bra, men här blommar ändå ett mandelträd.


Vi åkte förbi ett riktigt vackert hus. I bland är det tur med stopp-ljus, så man riktigt hinner se omgivningen!


Utefter stor del av vägen har det varit grönsaksodlingar eller fruktodlingar. Här ett foto efter väg N 340 efter Orihuela med citronträd.


Vi kom till Alquerias och ställplatsen Citronlunden eller som platsen egentligen heter, Camper Park Huerta de Murcia. Koordinaterna hit är: N 38° 00' 18,5''  W 1° 2' 31,58''. Vi står på den äldre delen av ställplatsen där det finns 33 platser. Så finns det en nybyggd del med 14 platser. Som längst kan en bil vara 10 meter för att få plats. Det kostar 13 €/dygn , men stannar man 15 dagar kostar det 10 €/dygn.


Vi fick ett riktigt varmt välkomnande. Här är mest fransmän, holländare, engelsmän, tyskar i nämnd ordning, men också ett svenskt par, som vi som hastigast pratat med. Det finns några platser lediga.


Efter att druckit en kopp kaffe, såg vi oss omkring på ställplatsen och sen promenerade vi in till Alquerias. Vi passerade den här bevattningskanalen och träd översållade av citroner. Vi vet nu var posten och två affärer finns samt några matställen. Vi stannade vid en barservering och åt några tapas till lunch, innan vi promenerade till Ellen igen.


Här är så fint och med promenadstråk vid sidan av bilvägen, så jag tror nog vi blir här en tid. På fredag är det marknad. Gissa vem som kommer att vara där?

9 kommentarer:

 1. Kjekt å sjå bildene dine.
  Vi hadde hus i Spania i ti år, Oriuela var
  hovudstaden vår der vi hadde vårt administrative senter.
  God tur vidare.

  SvaraRadera
 2. Fina bilder på citronerna, det är nog de finaste frukträden och doften som är så fräch. Oj vad jag minns och saknar våran resa till Italien!
  Ha det bra
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh va gott, att bara strosa runt och njuta! Ha det bäst!

  SvaraRadera
 4. Fortfarande väldigt bekanta omgivningar :-)

  SvaraRadera
 5. Känner igen dagens väder också... :-)

  SvaraRadera
 6. Så ni drog inåt landet! Vilken suverän ställplats ni har hittat. Nu är det bara att hoppas att vädret blir bättre. Å fäärskpressad citron är ju inte helt fel;)

  SvaraRadera
 7. Citronlunden är en favorit ska försöka att komma dit i år

  SvaraRadera
 8. Citronlundarna gillar vi. Ibland ramlar det t o m ned lite cirtoner i fickorna ;-)

  SvaraRadera
 9. Men så häftigt med alla citronerna som växer i massor :) Blir lite flashbacks för mej sedan vi var till Italien för längesedan. Det är en häftig känsla att bara kunna plocka några stycken direkt från trädet. Det är som du säger..ang rödljusen. Visst vill man hinna med att se en massa runtomkring en. Så då är det bra att bilen står stilla en liten stund :) Kram

  SvaraRadera