Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 10 januari 2016

Barnbarn

I går var sonen med familj här på middag. Vi fick chans att leka och krama om barnbarnen. Minstingen på snart 3 månader, växer så det knakar! En jättefin dag, som gick alltför fort. Det blev väldigt tyst när de åkte hem.


I dag for vi ut i snömodden. Vi for till barnbarnen i Finspång. Det snöade under gårdagen och på morgonsidan, men temperaturen var runt nollan och snön ramlade från trädens grenar.


När vi kom fram, var det en fluffig grindstolpe som välkomnade oss.


Altanräcket var också vackert! Tänk om solen visat sig! Då hade det riktigt gnistrat, men det får vi tänka oss.
Idag var det inte snön som lockade mest, utan lek och spel med barnbarnen. 


Vi överraskades med en järngryta fylld med renskav. Jag behöver väl inte säga att den rätten tillhör en av mina favoriter. Den här gången var det inte farmors recept utan Mor Annas eget.
Tillägg: Receptet till den goda renskaven ser du i kommentarsfältet nedan.


Det var ok att dela potatisen, så jag fick upp den goda gräddsåsen.

Lek och puzzlande fortsatte efter maten och innan vi åkte hem blev det teater med en prinsessa och en riddare. Storasyster var den givna regissören.
Vilken underbar helg vi haft! Förkylning och värkande kropp glömdes bort.

4 kommentarer:

BP sa...

Renskavgryta smakar ju sååååå gott. Du får gärna lägga upp Mor Annas recept om du vill!

Snöbilderna hoppas jag gärna över. Har visserligen mindre av den varan (än så länge) än du, men det räcker så gott så;-)

Anonym sa...

Mor Annas "recept"
Min Farmor Astrid brukade alltid göra renskav åt oss när vi var på besök. Själv har jag lite svårt att hålla mig till recept och lägger gärna till lite. Det jag bjöd på idag hade följande ungefärliga proportioner:
1,5 kg renskav
5 hackade gula lökar
2 mindre vitlöksklyftor
lite skivade skogschampinjoner.
En lagom skvätt rödvin (använde kanske ca 1dl idag)
ca 4 dl vatten
ca 2-3 dl matlagningsgrädde
2 tärningar köttbuljong
salt & peppar efter smak

Fräs renskav, hackad lök, pressad vitlök och champinjoner och lägg det i en stor gryta. Låt det puttra ihop med lagom mängd vatten, köttbuljong, en vinskvätt, lite salt och peppar. Tillsätt grädde strax före serveringen och smaka av med kryddor efter eget tycke och smak.
Jag serverade med kokt potatis och en blandad grönsallad. Jag tycker det är gott med en lös sås som man får mosa potatisen i. =)

Mvh Mor Anna

Dessan sa...

Visst är det mysigt att få umgås med barn o barnbarn :-) trots jag är norrlänning så äter jag inte renkött:-)) kram till er

Ama de casa sa...

Åh... Renskavsgryta! Såååå smarrigt! Måste nog göra det nån dag nu framöver, renskav finns att köpa tvärs över gatan. Ibland, i alla fall :-)