Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 16 juli 2015

Försjön - Vimmerby - Kisa - Norrköping


I går hann/orkade jag inte med något inlägg, så det får bli över två dagar idag.


Men jag börjar med en sen kvällspromenad till Korpeberget vid Försjön utanför Vimmerby. Det var verkligen ett spännande berg med många stora "lösa" stenar.


Mossan över trädrötterna var vacker i kvällsljuset.


En lugn och skön plats, där vi sov gott under natten. På väg till Vimmerby tog vi rätt in/utfart och kom ut på vägen, som går mellan Skillingarum och Mjölhult. Där var det till och med skyltat till Försjön, och det fanns inga begränsande skyltar. Det fanns mötesplatser utefter vägen.


Gårdagens mål var Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld, ALV. Vid entrén mötte vi Anna, Patrik och barnen. Det blev lek och teaterstycken under hela dagen. Här är det en del av en hinderbana, som ska forceras. Banan var nog tänkt för något äldre barn, men med morfars Lennarts hjälp, gick allt bra.


Vad spelar blöta byxben för roll? Huvudsaken att flickebarnet har kul! Mycket annat testades också som käpphästar med hinder, styltgång och titt in och titt ut i en massa hus.


Hungriga blev vi och vi beställde som tur var, extra stor portion var med kroppkakor. Det var de minsta kroppkakor jag någonsin ätit, men de smakade bra.


Vi fick träffa Pippi på håll och sen besöka huset. Vi tittade senare även på Ronja Rövardotter. Det var en jätterolig dag! Anna med familj tog in på camping, för att uppleva ännu en dag på ALV, medan vi sa hej då och for norrut.


På vägen mellan Vimmerby och Södra Vi träffade vi på en stor flock med tranor. Det var ca 60 - 70 st, som gick och betade på ett vattensjukt område.


Vi stannade i Kisa och åt pizza innan vi fortsatte till Tolvmannabacken. Koordinaterna dit är: N 57° 58' 13,5''  E 15° 37' 2,9''. Här har vi stannat många gånger genom åren. Alltid lika bra.

Med pizza i magen behövde vi en kvällspromenad. Vi gick runt el-ljusspåret. Det mulnade på, men vi klarade oss från regn och fick en riktigt skön kväll.


I dag tittade vi närmare på Föllingsö odlingslandskap.


Där var en otrolig blomsterfauna med alla vanliga sommarblommor, men också en del orkidéer.


Nycklarna är fina. Där fanns också Nattvioler och mängder med stora Blåklockor!


En mer udda växt efter dikeskanten var Kajplöken. Vacker eller hur?

3 kommentarer:

Rolle o Carina sa...

Fina bilder på fina ställen som ni besöker!
Kroppkakor o sylt är bara så gott :-)

Ha det gott o njut.....

Margaretha Lillvik sa...

Astrid Lindgrens Värld, dit ska vi också med barbarnet i augusti. Jag ser fram emot att få vara barn på nytt :) Ni ser ut att ha haft en trevlig tur. Kroppkakor har jag inte ätit sedan jag var på Öland som barn.

Ama de casa sa...

Härligt! Och en helt UNDERBAR bild där morfar hjälper barnbarnet :-)