tisdag 12 april 2016

Promenad till salthögarna


Efter 11-kaffet gick vi ner till Santa Pola och med sikte mot salthögarna. På väg dit passerade vi Pola Park. Där höll de på att feja en del.


De har börjat ha öppet på helgerna, men det dröjer ett tag innan det är öppet varje dag - till barnens glädje!


Till min glädje hittade jag en bit pelargonia-häck!


Stora vackert röda blommor!


Efter ett tag passerade vi Uback Water & Snow Shredding Parks. De bassängerna har vi inte sett tidigare. Funderar bara på hur de fixar snö. Den anläggningen har inte sommaröppnat ännu.


Så har vi salthögarna rakt framför oss.


Grävskopan är bra liten mot de stora salthögarna.


Området kan ta emot ungefär lika mycket salt till, som det som redan finns.


Vi gick ner till havet och strandpromenaden vid Playa Tamarit. Blev en motljusbild med mörkare himmel.


Vi stannade till vid Restaurang Rendez-vous och åt en fisklunch. Först en stor tallrik sallad med tonfisk, som jag glömde fota, sen friterad småfisk och bläckfisk. Jättegott!


Sen blev det Dorada och som avslutning en crepe med chokladsås! Maten smakade bra, men servicen kan bli bättre!


Vi fortsatte förbi hamnen och sen upp mot borgen innan det blev ett handelsstopp på Mercadona. Balkongerna börjar smyckas med allehanda blommor. En fin tid som kommer!

8 kommentarer:

Aake_GBG sa...

En kaskad i färger och kontraster.
Kanske läge att skicka ner Arga kocken" till området?

Kors och Tvärs sa...

Häftiga berg av salt. Fisken såg jättegod ut!

Matts Torebring sa...

Funderar på om grävskopan livsmedelsgodkänd?

FREEDOMtravel sa...

Rejäla salthögar! Påminner om allt salt vi såg på västra Sicilien.

BP sa...

Saltbergen så ju ut som snö! Häftigt! Å din lunch skulle jag kunna döda för! Inte bara den lättfriterade mixen utan också min favo Dorada. Love it och saknar dessa rätter här hemma.

Lennart och hans tankar sa...

Dorada gillar vi!

Husbilen-Ellen sa...

Tack för era kommentarer. Ja, dorada-fisken är riktigt god och det var även småfisken. Tveksam om arga kocken var bästa lösningen. Kanske mer info om värdet av engagemang för kunden.
Salthögarna är enorma och nästan gnistrande i solen. Jag tror verkligen inte att grävskopan var livsmedelsgodkänd.Jag hoppas saltet renas på något sätt innan vi får det i mat. /Elisabeth

JoY sa...

Oj vilka enorma salthögar!
Kram