Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 9 december 2016

Gáldar och Puerto de las Nieves


I dag var målet staden Gáldar. Vi tog motorvägen dit.


Staden syns på långt håll, med sitt läge vid bergets fot. Hit till Gáldes kom de första, som bosatte sig på ön. De bodde i stenhus som till delar var nergrävda i berget. Ett skäl att bosätta sig här var tillgången till underjordiska källor.


Ett tips är att besöka arkeologiska museet i gamla stan. Vi blev visade in att titta på grottmålningar i en "ceremoni-hus". Där fick man inte ta några kort. Intressant guidning. Det fanns också olika stationer där man själv kunde lyssna och se på inspelningar.


De hade också byggt upp olika stenhus, för att visa hur man bott/levt.


Gamla stan i sig var trevlig med sina smala gator och hus.


Konserhusets tak hade en spännande målning i form av en snäcka.


Vid turistbyrån var ett vackert landskap uppbyggt. Krubb-delen var bara en liten bit av det hela.


Casa-museo Antonio Padrón fick också ett besök. Där tittade vi på olika konstnärers tavlor och skulpturer.


På innergården blommade papegojblommor.


Vi gick in i kyrkan och möttes av en stark doft av liljor. Kyrkan var fint dekorerad sen gårdagen. Vi fick se det vi missade i går, Maria, som förmodligen bars runt i en procession.


Ett litet drakträd fotade jag på väg till bilparkering. Vi fortsatte sen ut till Puerto de las Nieves.


Med lite god vilja kan man skymta Teneriffa i molnen.


Vi gick runt och tittade i den lilla orten och


passade också på att äta dagens fisk.


Hemvägen sneddade vi över bergen. Det blev rejält uppför med många hårnålskurvor innan vi kom upp till utsiktspunkten på 1622 m.ö.h. Här uppe var det bara 13 grader varmt mot de 23 grader vi lämnade vid havet.


Där nere åkte vi sen. Temperaturen steg varefter vi kom neråt. Från Cruz de Tejeda blev det samma väg som vi åkte i måndags, men nu i motsatt riktning.


Efter Tejeda såg jag blommande mandelträd! Trodde först inte att det var mandelblommor, då träden bar blad,


men ingen tvekan - det är mandelblommor. Jag såg inte en enda blomma i måndags. Nu fanns det många blommande träd. Antingen tog den storslagna naturen över, så jag inte såg detaljer eller också har de slagit ut sedan dess.
Det hann börja skymma innan vi kom hem. I dag körde vi drygt 200 km.

5 kommentarer:

BP sa...

200 kilometer på Gran Canaria tar sin tid. Det minns jag. Å då talar jag inte om dryga två timmar i bilen. Men vilka fina "pitstops" ni hittade. Gillar speciellt de otroligt läckra gatubilderna åsså tallriken med fisken. MUMS säger jag bara. Den firren med de speciella "Papas Arrugadas con Mojo" får mig att dregla, trots att klockan har passerat midnatt:-)

Lennart och hans tankar sa...

Fina bilder!

Husbilspraktikan sa...

Vad roligt det är att följa med på era bilturer och få se ön. Det är väldigt vackert och det finns mycket mer att se än badorterna i söder. Hur smakade den spännande fisken?!?!

Anonym sa...

Tänk vad mycket man missar när man åker med fritidsresor,där blir det bad och bar och sena nätter och ett hotellrum. Fina bilder, ni har det skönt ser vi MVH husbilen ventilen . vi är snart på till ��

FREEDOMtravel sa...

Vilka vackra bilder du bjuder på idag! Härliga färger, fina utsikter och god fisk! Hälsningar från oss i Warszawa!