Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 26 december 2016

Juldagen och Annandag Jul


Tidig morgon regnade det i går. Solen kom fram, men inte helt igenom det dis som vinden förde med sig. Små fna partiklar som man inte såg en och men som la sig på bilar och allt annat. Från stora backen kan man inte se bergen över huvud taget. Kanske är detta Kalima - ökenvind från Afrika. Jag trodde den vinden var varm, men det är inte den här. Temperaturen är strax över 20 grader och vinden känns sval.


Solen bröt igenom till och från och Hibiskusblomman trivdes. Vi satt ute på altanen, men flyttade oss runt efter vinden, eftersom det blåste så mycket att vi inte kunde ha parasollet uppe.


Innan middagen bubblade vi på altanen och åt gåslever på små salta kex. Mums!


I dag fortsatte vinden att föra med sig partiklar, så solen har svårt tränga fram. Vi tog en promenad och kom till Cita köpcentrum. Vi gick in dit.


Vi gick runt och tittade och


Lennart fann en ledig frisör.


Jag fotade Lennart utanför köpcentret med håret tillbakakammat!


När vi kom till stora backen på hemvägen, stannade jag och tog det här fotot mot havet och sanddynerna. De syns inte, liksom det inte är mycket färg i bilden.


Åt andra hållet syns knappast bergen.
Enligt väderprognosen ska det vara blåst flera dagar till. Tycker synd om de turister, som bara är här över jul och nyår.

7 kommentarer:

Lennart och hans tankar sa...

Cita minns jag!

BP sa...

Cita minns jag också - det centret är sig likt!
Det är blåst överallt just nu verkar det som. Till och med i södra och västra Sverige har det utfärdats klass 2 varningar och flera tåg har ställts in för att man är rädd att träd ska falla över spåren. Å i Norge har en byggnadsställning blåst omkull. Konstigt väder över hela jordklotet just nu.

Husbilen-Ellen sa...

Fortfarande ett bra ställe.

Husbilen-Ellen sa...

Verkar som det är värre uppe i norr. Vi kan ju ändå vara ute här utan att frysa.

FREEDOMtravel sa...

Det ser ut att vara varmt även om det är grått! Hoppas ni får finare väder snart och önskar god fortsättning! Här väntar vi på att stormen Urd ska komma in från västkusten ...

Vår husbilsblogg sa...

Kortbyxor i juletid ser mysigt och skönt ut.

Matts Torebring sa...

En ny Lennart, skulle man kunna säga.
God fortsättning