Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 15 januari 2017

Mycket har hänt


I torsdags klipptes vår häck och nästan alla vackra blommor försvann. Jag hade ändå stoppat in de blommande bougainvillea-skotten, när jag hörde att de började klippa häckarna.


På kvällen gick vi till Playa Inglés och Plaza Go2GC (finns som Facebookgrupp). Där åt vi en jättegod ärtsoppa med varm punch. Vi träffade förstås svenskar som bor här kortare tid, men också sådana som bor här permanent och allt däremellan. En trevlig kväll!


På fredag förmiddag kom Maria och Kåre till oss. De har husbil och följt den här bloggen. Vi har haft mailkontakt, men inte träffats tidigare. Vi bekantade oss över en kopp kaffe och pratade sen olika resor och erfarenheter och förstås hur det är att bo längre tid på Gran Canaria. Vi fortsatte sen till Faro2, där vi åt lunch.


På eftermiddagen var det dags för fredagsträff på Verdemar. Här sitter jag mittemot, Yvonne, Sigrid och Elisabeth och en skymt av Harald. De får representera Sverige, Tyskland, Finland och Norge. Vi sitter i skuggan, så därför åkte tröjorna på. Det kommer kyliga vindar som drar ner den sköna temperaturen, som är drygt 20 grader.


I lördags/går tog vi en promenad till San Fernando och passerade då den här rondellen, som med lite fantasi kan vara täckt med tulpaner. Passar till dagens Tulpandag!


Vi tog det lugnt på eftermiddagen och vid 21.30 på kvällen var vi vid Sparkles Show Bar.


Vi gick dit tillsammans med Yvonne och Mikael samt Elisabeth o Jussi. Vi fick ett bra bord nära scenen, men så bor en av servitörerna inom vårt bostadsområde.


Vi välkomnades och det var sen karaoke under en timme innan showen började.


Första delen var med dansare.


Sen kom andra delen!


En variant på Tina Turner. Det var full fart på sånger och skämt, där publiken var involverad. Jag missade ett och annat, men det mesta hängde jag med i.


Vi hade en trevlig kväll. Det var fri entré och drinkarna/ölen var det som bekostade föreställningen. Otroligt, för det var inte dyrt.


Det blev en sen frukost, då det var en sen hemkomst i natt. I dag blev det en tur till San Fernando och bondens marknad, som är 2:a söndagen i varje månad. Det var en trevlig marknad! Loppisen utanför tittade vi inte på. Det luktade källare och fukt lång väg.

På hemvägen passerade vi den här vackra bougainvillean.


I San Fernando såg vi höga träd med rosa-lila blommor. Det roliga var att när vi kom till vårt bostadsområde från Faro2, fanns samma träd där, utan att jag upptäckt dem tidigare. Blommorna börjar vissna, men de påminner om rhododendron, fast det är det inte.

17 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

Mycket umgänge ned nordbor men ärtsoppa är gott blev det punch till. Häftig kabaré After Dark

Lennart och hans tankar sa...

Ser ut som en trevlig helg!

BP sa...

Ja, inte är det tråkigt hos er;-) Det händer alltid nå't roligt:-)

JoY sa...

Mycket trevligt ni gjort, verkar varit full fart på showen
Kram

Anonym sa...

Fullt upp! Bra du räddade blomskotten skulle jag också. Trevligt att få träffa dina bloggläsare Live :-)

Husbilen-Ellen sa...

Kul att träna sig i att förstå norska, finlandssvenska, danska som islänningarna pratar. Ibland slår det slint när jag ska växla mellan tyska och engelska. Ärtsoppan var kanon, men där hade köket fått hjälp av en svenska.

Husbilen-Ellen sa...

Vi stortrivs!

Husbilen-Ellen sa...

Vi är öppna för nya kontakter och ser möjligheter. Bara min axel, som spökar och tar energi.

Husbilen-Ellen sa...

Vi hade jättekul och träffat trevliga människor under veckan i sin helhet.

Husbilen-Ellen sa...

Blommorna kommer nog tillbaka. Ja,det var jättetrevligt att träffa Maria och Kåre. Jag hoppas den kontakten fortsätter.

Dessan sa...

Har aldrig testat ärtsoppa med punch...måste nog testa:)) Kul att ni kan träffas alla sådär. Hoppas ditt axelproblem ger med sig till slut. Kram

Husbilen-Ellen sa...

Till ärtsoppa ska det vara varm punch till dessert ska den serveras isande! Testa, det smakar bra. Vi har träffat många nya bekantskaper, som kan utvecklas djupare.

Husbil och Resor sa...

Carlshamns punsch: skulle det stå i min kommentar

FREEDOMtravel sa...

Det ser ju ut som att ni har det ypperligt trevligt, och underhåller er kungligt! :)

Matts Torebring sa...

Var det levande tulpaner i rondellen?

Husbilen-Ellen sa...

Vi har hittat en bra mix med umgänge, promenader och turer, samt saker som händer i omgivningen.

Husbilen-Ellen sa...

Nej, det var en permanent utsmyckning, men med lite fantasi fick jag det till tulpaner.