Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 6 januari 2017

Trettondagen


Även idag, trettondagen, kunde vi köpa färskt bröd vid "dörren". En otrolig service med jättegott bröd. Efter frukost och fika på altanen i solen, bestämde vi oss för en längre promenad. I går var vi bara ute på en kortare tur.


Vi gick yttervägen förbi den nya Mercadona och sjukhuset i Maspalomas till straden i Meloneras. Hemma var det ingen vind alls, men när vi kom hit ner var det lite vind och gul flagg.


Vi gick en bit på strandpromenaden och stannade så vid Restaurant Hemingway, där vi åt Mixed Tapas för två. Det smakade gott tillsammans med en kall öl. Vi satt i halvskugga med en vacker vy framför oss.


Vi fortsatte längs strandpromenaden till Faro.


Vid Playa de Maspalomas var det mycket folk som flanerade och några få badade. Här var det röd flagg.


På hemvägen passerade vi Hotel Espendido och de här llite ovanlige utemöblerna.


Inte många steg därifrån var den här vackra häcken med bougainvilleas i olika färger. Vi gick hem och vilade en liten stund på altanen, innan vi träffade andra boende vid ett långbord utanför baren.


Här samlas vi som långhyr i området på fredagar. Lennart samtalar med en kvinna från Island och bredvid henne en finlandssvenska. Runt långbordet fanns det dessutom tyskar, en engelska, norrmän, finländare och ytterligare ett svenskt par. Ett sammelsurium av språk, men vad kul!


När mörkret föll blev det en varm macka på altanen. När vi satte oss var det 20 grader, men temperaturen sjönk och det blev svalare då det var stjärnklart.
I dag traskade jag 12054 steg.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Roligt att läsa er blogg. Ingela

Anonym sa...

Hej!Skrev ovan.Känner igen mig där ni går då vi varit på Gran Canaria några ggr.Bodde på vista floor som nog inte ligger så långt från er.Även på los arcos.Några år sen nu.Är Farao 2 igång igen? Tyckte det var ganska öde då med restauranger och affärer öppna.Vi har alltid hyrt bil.I Ingernio fanns det ett ställe med hantverk,spetsar och gamla testamentet uppbyggt väldigt fint.På vägen dit kan man köra till grottorna Gua...nånting. På fredagar är det marknad i Puerto de mogan.Hur länge stannar ni?Funkar det bra att hyra så länge? Bokade ni hotellet för sig på någon av hotellsajterna? Många frågor men funderar på detta själv,tacksam för svar.Ha det fortsatt bra.Ingela.

Ingrid sa...

Så härliga bilder att titta på när snön yr utanför fönstret.
Kram, Ingrid

BP sa...

Ett underbart somrigt inlägg mitt i vintern! Love it! Roligt med långbord och alla olika nationaliteter. Hur skoj som helst!

Anonym sa...

Hej Ellen! Roligt att se din Blogg vi är nu inom samma område har promenerat efter strandpromenaden i dag och nere på stranden vid Playa Ingles vi bor på Amazonas i fyra veckor hälsningar Birgitta och Björn från Piteå.

Husbilen-Ellen sa...

Maila mig på husbilenellen@gmail.com så svarar jag dig. Elisbeth

Husbilen-Ellen sa...

Kul om jag kan lätta upp med mina foton. Ska komma ihåg ärtsoppa och pannkakor om vi skulle bli sugna.

Husbilen-Ellen sa...

Det var en fin dag med mycket blå himmel. En gång i veckan brukar det vara en internationell träff med någonstans mellan 20-25 deltagare. Däremellan kan det vara mindre träffar.

Husbilen-Ellen sa...

Kul att du/ni gillar bloggen. Det är fina promenadstråk här. Vi brukar ibland ta bussen till San Agustin och gå tillbaka till Camping International. Vi trivs väldigt bra och hoppas ni ska göra det också.

Rolle o Carina sa...

Härliga bilder ni visar upp från den fina ön!

Hoppas vi ses i Februari då :-)

Husbilen-Ellen sa...

Det vill vi absolut. Hör av er när ni kommer hit! Mailadressen finns på högersidan