måndag 19 juni 2017

Kryssning, del 6


När vi lämnade hotellet var jag inställd på att åka vidare med buss från Venedig till någon ort söderut, kanske Ravenna. Vi tog bussbåten från Rialtobron, men fortsatte förbi hållplatsen till buss-stationen och steg av vid nästa hållplats. Det var vid ett industriområde och jag fattade ingenting. "Vi ska gå över bron där framme", sa Lennart "och sen förstår du nog!" Vilken överraskning!


Det blev en kryssning med Costa Deliziosa med sträckning enligt kartan ovan, men det visste jag inte då.


Vi fick vänta en stund innan vi fick gå på båten. Vi han sen att äta lunch på båten, innan vi fick tillgång till rummet.


Vi ställde i princip bara ifrån oss väskorna och så gjorde vi en rundtur på båten för att göra oss hemmastadda. Jag fick en nackmassage av en tjej, som gjorde reklam för SPA-avdelningen.


Innan avgång samlades alla med sina flytvästar och så blev det en genomgång.


Vi lämnade tre andra kryssningsfartyg (ett syns inte på bild) bakom oss.


Vi for förbi ställena vi tittat på dagarna innan! Konstigt att de här stora fartygen får gå in så nära staden.


Vi åt en god middag och sen tittade vi på underhållning i form av akrobater, rullskriskoåkare och sångare. Här testar jag en drink, Piña Colada.


Måndagen var solig och skön. Solen var stark, så det gällde passa sig.


Första strandhugget blev Bari i södra Italien.


Vi gick på egen hand in till gamla stan och tittade bland annat in i  Basilica San Nicola.


San Nicola besöker många familjer under jul!


Vi fortsatte genom smala gränder


och kom till en mindre kyrka: Chiesa del Carmine di Bari. Där hedrades Santa Rita med en Festa! Utanför fanns en blomsterförsäljare med röda rosor.


Vi fortsatte mot nya staden och i de gränstrakterna fanns den här häst-statyn. Den gjorde sig bra mot den läckert blå himlen.


När vi återigen skulle gå in i gamla Bari, möttes vi av den här synen.Verkar som om julbelysningen får stå året runt.


Lite längre fram kom vi till ett torg. Här möttes 1800/1900-tals hus med antika ruiner.


På ett annat ställe fanns en del av ett valv kvar.


Gränderna är smala, ofta berikade med tvättlinor fyllda med tvätt. Kyrktorn finns det också en hel del av. Det gör sig bra mot den blå himlen.


Vid hamnen fanns ett minnesmärke med flaggspel, som ska minna om 2:a världskriget. Neriumbusken i förgrunden blommade vackert.


När vi kom tillbaka till båten vilade vi oss på soldäck.


Vid 19-tiden var det dags för middag. Den smakade förstås riktigt bra.


Lite sång och ballong-släpp till baren på plan 2. Vi passerade vidare och kollade in kasinot, underhållningen från stora scenen och så avslutade vi kvällen vid pianobaren.

Fortsättning följer.


10 kommentarer:

Ingrid sa...

Så roligt att få se bilder från Bari! En av mina favoritsångare heter Nicola di Bari. Det är nog inte julbelysning på bilden utan det är väl något helgon ska ska ut och vädras. Så är det i alla fall på Sicilie. Rätt vad det är är det ljusdekorationer över gatorna överallt och man kan nästan tro att det är jul, men det hela utmynnar i en helgonprocession och någon vecka senare är grannlåten borta igen.
Ha en skön fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

Matts Torebring sa...

Fantastiskt vackert!

Lennart och hans tankar sa...

Fina bilder.

FREEDOMtravel sa...

Vilken fantastiskt rolig överraskning!!! Vi ska kryssa i september och det blir första gången för oss. Det ser jag verkligen fram emot!

Husbilen-Ellen sa...

Du löste mysteriet med belysningen! Det skulle bli Festa för helgonet Rita, som fanns i den lilla kyrkan.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, både kryssningsfartyget och Bari var väldigt fina.

Husbilen-Ellen sa...

Då får ni några sköna dagar och samtidigt lite nya upplevelser vid strandhuggen!

Ama de casa sa...

Åh vilken underbar överraskning! Jag älskar att kryssa :-) Gjorde två ifjol, en 10-dagars och sen en 32-dagars. Ett underbart sätt att ta sig runt :-)

Husbilen-Ellen sa...

Ja det gav mersmak.

BP sa...

Vilken överraskning av Lennart! Kan inte låta bli att dra en lättnadens suck att han gjorde illa foten efter kryssningen. Inte bra det heller, men tänk om olyckan hade varit framma innan kryssningen...

Underbara bilder av fantastiska vyer. Å nå't ag ofta säger - varför inte ha julbelysningen kvar året om. Det blir ju faktiskt mörkt även under sommaren om man inte bor i Piteå vill säga;-)