Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 28 februari 2018

Biltur


Under natten tills idag blåste det en hel del och det regnade också. När vi såg väderprognosen i går kväll, så bestämde vi oss för att göra en biltur till Centro Comercial El Mirador idag. Nordöstra delen av ön skulle ha mindre blåst och dessutom sol. Strax innan nio slutade det regna här, men det var mulet. 

Vi körde motorvägen och strax innan flygfältet blev det stopp i de tre filerna, så vi förstod att det hänt en olycka. Efter ca 20 minuter i snigelfart, passerade vi en tilltygad lastbil och två mosade personbilar. Det såg inget kul ut alls.


När vi kom till El Mirador, var det sol och en blå himmel, men lite fukt i luften. Mot bergen var det riktigt grått. 


Det fanns en hel del leksaker att placera barnen och


Lennart hittade något att sitta på när affärerna blev för trista.


På hemvägen åkte vi in till IKEA och åt var sin god Codilo med pommes. Lennart körde till Köpcentret och jag hem, så nu håller vi igång förmågan att växla ett tag till.
Från IKEA och hemåt kom det en riktig regnskur och det var hårda vindar.
När vi kom till Fernando, stannade vi och bunkrade upp mat från Lidl, för den kommande månaden.
Då hade regnet slutat, så vi fick inget regn på oss.

Som lägst i natt var det 16 grader och som högst 23,3 grader här i Verdemar. Nu är det 18.6 grader ute.

8 kommentarer:

BP sa...

Jämfört med trafikkaoset här idag och ungefär samma temperaturer som ni hade fast med ett minus framför var det ju ingenting att klaga över om man säger så;-) Olycka som olycka, även om det är fruktansvärt tråkigt. I nollåtta området kvaddade drygt 30 bilar idag och kollektivtrafiken var ur funktion - som vanligt alltså. Lite regn- jag längtar kan jag säga:-)

PS. Första bilden på Lennart utan stödstrumpa på många månader. Å ni turades om att köra Fiaten. WOW det finns hopp! Underbart att se faktiskt. Snart ska Ellen luftas antar jag:-) DS.

Ama de casa sa...

Läskigt med olyckor...

Vilket superfint "Lilla Tåget" ;-)

Lät som ni utnyttjade den lite vädertrista dagen på ett bra sätt :-)

Kors och Tvärs sa...

Så skönt att vara tillbaka på GC, här hemma är det ju för kallt :)

Ingrid sa...

Jag tycker mig känna igen väderläget!!
Kram, Ingrid

Husbilen-Ellen sa...

Olyckor är otäcka, men här hade vi turen att inte vara nära utan ambulanser och brandkåren hade redan tagit hand om det mesta.
Ellen kommer bli luftad om ungefär en månad. Till dess inväntar vi våren härifrån. Jag gläds också åt att Lennart fot blir bättre och bättre.

Husbilen-Ellen sa...

Ibland behöver man bryta lunken och hitta på något annat. Vi hade en trevlig tur, och behövde ju inte vara involverad i olyckan.

Husbilen-Ellen sa...

Vi är glada att vara tillbaka!

Husbilen-Ellen sa...

Förstår att du gör det. GC har trots allt klarat sig bättre än Teneriffa från oväder, åtminstone här på södra ön. Kramar