Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 2 februari 2018

Mulet och grått


Det har varit mulet och grått, men vår Bougainvillea-häck lyser upp i tillvaron. Det är otroligt hur länge den blommar!


För att hitta på något och bryta gråheten tog vi i går ettans buss till La Estrella och köpcentret där. Det kom lite regnstänk under resan, men vi kom torrskodda in på varuhuset. Vi strosade runt och tittade.


När det blev dags för lunch besökte vi IKEA´s lunchservering. Jag kunde inte motstå den möra, långkokta/grillade fläskläggen med kanarie-potatisar. Lennart testade dagens meny med soppa, köttbullar och prinsessbakelse. När vi så småningom väntade på bussen för att ta oss hem, kom världens regnskur. Vi hade regnkläder, men byxbenen blev bra sura! När vi kom hem till Verdemar, verkade det inte ha regnat någonting.


I dag har det återigen varit grått, men solen har lyst igenom då och då. Vi har tränat på Health Canter. Det är jätteskönt.
Den här storblommiga växten med sina klockor är inne på sin andra blomningsomgång, sen vi kom hit.


Kvällssolen lyste fint på blomman!


En fluga passade på att sola på en blomknopp.


En hibiskus frodades i närheten.


I häcken tar en liten röd planta sig igenom de lila blomklasarna! Tur vi har de vackra blommorna att titta på!

12 kommentarer:

 1. Regnet behövs nog där nere,då blir det grönare!
  Vi räknar ner nu,Underbart!

  Ha det gott....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, regnet behövdes, men idag har solen kommit tillbaka. Jag hoppas allt är fint när ni kommer.

   Radera
 2. Husbilen Helge3 februari 2018 19:02

  Visst är det bra med bussen så att vi kan ta oss lite hit o dit när vi vill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett både bra och billigt sätt att ta sig fram.

   Radera
 3. Såg på BBC's weather forecast att hela den spanska ostkusten samt Kanarieöarna hade fått sin beskärda del av regn igår och i förrgår. Men som tur är går det ju snabbt över där.
  Gillade den roliga kombon med fläsklägg och kanariepotatisar. Snacka om en udda "crossover" med tysk och spansk mat. Sådant gillas skarpt. Å blomman med flugan är ju ett ansikte:-) Ser du det?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här varit grått och ruggigt, men här har det verkligen behövts regn. Det har inte kommit många millimeter regn på hela säsongen. Såg inte ansiktet i blomman/flugan, men nu gör jag sen du påpekade det! Kul när fantasin får näring.

   Radera
 4. Fläsklägg ska det vara rotmos till, va? Dom orden hör liksom ihop :-) Förut på "vårt" IKEA i Murcia så ville dom helst servera pommesar till köttbullarna. Man fick vara snabb så man åtminstone fick kokt potatis. När jag pekade på bilden och sa att jag helst ville ha potatismos så tittade han som serverade storögt på mig och sa att jag i såna fall fick mosa själv. Haha! Typiskt IKEA, va? Gör det själv, typ... ;-) Nuförtiden har dom faktiskt mos :-)

  Härliga blombilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får du chans så testa det goda möra köttet! Det här är tyskinspirerat och smakar helt annorlunda än den lägg vi äter till rotmos!

   Radera
 5. Ser gott ut det du har på tallriken. Så mycket fina blommor ni har nu vill vi också snart ha vår,MEN idag 4/2 snö mara en centimeter men vitt är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi äter mycket god mat här nere. Nu bränner vi lite kallorier med cykling och träning i maskinerna på gymmet. Det blir en del promenerande också, som tur är!

   Radera
 6. Nu ska jag också snart få njuta av Kanarieöarnas blomsterprakt. Hoppas bara att det inte regnar.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas innerligt att gråvädret är förbi tills du kommer ner. Idag har det varit riktigt soligt och fint!

   Radera