Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 21 juli 2018

Seyðisfjörður - Hirtshals - Lökken


I torsdags förmiddag, åkte vi till incheckningen i Seyðisfjörður vid 7.30. Deras datasystem låg nere, men de fick igång en manuell hantering, så det flöt på bra efter en stunds väntan.


Passagerare fick gå ombord via avgångshallen. Vid 9.30 släppte de in oss. Rummen var inte färdigstädade, så jag satte mig vid ett bord i aktern av färjan och såg sen när Lennart körde ombord Ellen.Vid 10.20 la färjan ut från hamn i Seyðisfjörður, nästan en timme sen. Då var säkert dryga 200 husbilar, plåtisar och jeepar av olika slag, samt personbilar pålastade, tillsammans med 2 turistbussar och en massa långtradare och semitrailers och förstås inte att förglömma alla motorcyklar.. Jag förstår att man inte vill ha passagerare på bildäck, för här är man bra på att stuva och ta vara på utrymmet.


För att hålla nere kostnaden lite, hade jag lagat en del mat som vi hade med i en frysväska. Här är det lunch på stekt korv och en pastasallad i hytten. Det smakade riktigt gott. Som du ser hade jag redan från start tagit på mina åksjukearmband. Det finns en "knapp" på varje armband, som trycker på en akupressurpunkt. De hjälpte.


Det blev en betydligt lugnare hemfärd och när vi passerade Shetlandsöarna i går eftermiddag, kunde vi sitta ute på soldeck.


Vi hade en solig morgon och förmiddag på färjan men det blåste ca 8 m/sekund. När vi kom in till Hirtshals mulnade det vid horisonten.


Det tog ett tag innan alla personbilar kom av, men sen åkte vi ut som första husbil. Det blev en tur direkt in till centrum och så handlade vi mat för de kommande dagarna.


Vi tog oss i sakta mak ner till Lökken och strandcampingen där, via väg 55. Säden verkar mogen och på många ställen har man slagit av den.


Väl på campingen hittade vi en bra plats. Var skönt ute trots blåsten. Så här mycket blåst har vi bara haft vid två tillfällen tidigare på resan. Koordinater: N 57° 23' 7,2''  E 9° 43' 31,7''

12 kommentarer:

Dessan sa...

Ni bjuder verkligen på makalösa bilder. Ni har gjort en lång resa ni:) Kram

Vår husbilsblogg sa...

Vilken fantastisk resa ni har gjort, imponerande.

BP sa...

Himla kul att få se många stycken blå himmel i det här inlägget! Googlade faktiskt för att kolla hur färden från Island mot Danmark gick till, för jag förstod inte att ni "åkte förbi" Shetlandsöarna. Nu förstår jag. Dessa öar kanske blir ert nästa resmål!

Snart hemma igen! Å ni kan förbereda er på cirka 30 grader i många dagar.

Tusen tack att jag fick följa med er på Islandsresan:-)

Ingrid sa...

Vilken resa ni har gjort!
Du måste ju nästan göra något av alla dina fina bilder från Island. En resehandbok för husbilsägare kanske?
Kram, Ingrid

Lasse Johansson sa...

Tack för en underbar rese blogg, om två år planerar jag samma resa.

Husbilen-Ellen sa...

Vi har gjort en lång och mycket härlig resa. Nu leker vi i Danmark, så bloggen får vila.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, vi har upplevt det mesta av vad vi tänkt, samt en hel del som vi inte planerat. Det är det som är så skönt när man har 4 veckor på sig, samt det egna boendet.

Husbilen-Ellen sa...

Shetlandsöarna står inte på agendan och vi tränar oss inför värmen i Danmark. Avstår gärna hettan. 22-23 grader är mer lagom för oss. Kul att du uppskattat resan, för det har vi verkligen gjort!

Husbilen-Ellen sa...

Jag har mycket arbete kvar att sortera kort. Kanske kan det bli en reseberättelse, vem vet?

Anonym sa...

Hej!Roligt att läsa bloggen.Vi har varit på Jylland några gånger, senast för 14 dagar sen.Vi bodde på Grönhöj camping i husvagn ca 210dkr med el mellan Lökken o Blokhus som ni säkert vet får man köra på stranden och fiskbilen står där. Ingela

Husbilen-Ellen sa...

Tack! Så kul att ni också är lockade av Island. Det är verkligen en upplevelse. Om det var du som sökte mig via messinger, så skicka istället till mailen: husbilenellen@gmail.com, så svarar jag på dina funderingar.

Husbilen-Ellen sa...

Vi lämnade Lökken och for inåt landet, så det blåste hårt. Känsla av småspik i ansiktet av sanden. Skriver om en bra camping vi träffade på i kommande inlägg.