Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 23 november 2018

Fredag igen


Ytterligare en stor gul blom-klocka har slagit ut på staketet runt El Palmeral.


I tisdags var Yvonne och Mikael här på kaffe. Bordet är tomt och det ser ut som om de inte fick någonting. Riktigt så illa var det inte, men mitt minne för fotografering sviker ibland. Solen låg på så vi fick boa in oss lite.


 I onsdags eftermiddag var det Mölkky-spel på Verdemar. Jürgen vann återigen! Kan väl inte bara vara tur? Han har känsla för spelet!


Efteråt åt vi gemensamt vid baren. Jag och Lennart valde Cordillo. Smakade riktigt gott!


I torsdags regnade det på morgonen och det skulle bli en mulen dag, så vi valde att åka med gratisbussen till El Corte Inglés i Las Palmas.


Vi hade ungefär 5 timmar på oss att fördriva innan bussen skulle gå tillbaka igen. Vi tittade runt i de två varuhusen och köpte några småsaker, samt tittade på julkrubban.


Sen gick vi ut på promenad. Vi komner till hamnen och tittade på vackra stora segelfartyg.


Där i närheten fanns också ett varuhus, som vi åkte upp i och tog några foton ifrån.


Himlen var övermulen och över bergen kunde vi se att det regnade.


På ett våningsplan i pågick en julmarknad. Vi tittade runt, men det var inget som följde med hem.


På bottenvåningen hade de en pampig julkrubba, som mer var en stadsdel, kanske Betlehem. Där det lyste fanns rörliga figurer.


Krubban var väldigt vacker.


På återvägen passerade vi det här huset. Jag vet att jag fotat det tidigare, men jag är fortfarande förtjust i det och den här mulna himlen har vi inte haft här tidigare.


Efter att ha varit inne och fikat på ett ställe, fick vi också del av regnväder. Tur att vi hade regnjackor på oss och det regnade inte så länge. När vi kom ner till Maspalomas igen, så hade morgonens regn torkat upp.


I morse sken solen åter och vi bestämde oss för en busstur till Patalavaca. En fullpackad buss kom ca 45 minuter sent. Vi fick stå till Faro, men där gick många av, så vi fick sittplats.


Vi tittade i en möbelaffär efter nytt altanbord, men vi hittade inget. Istället fick vi kaffepaus och pratstund med Arvid och Arnfrid, som bor här. Jättetrevligt att se dem igen.


Vi fick tips av dem om en möbelaffär i Arguineguin, så vi tog gångvägen dit. Vi hittade ett bord, som var det bästa hitintills, men färgen var inte riktigt det vi tänkt. Vi söker vidare.


När vi kom hem blev det några partier Sequence på altanen. Ja, det framgår ju rätt tydligt vem som vann!

10 kommentarer:

BP sa...

Den där cordillon - mums. Gissar på lammlägg eller?! Såg otroligt gott ut!
Susjos om ju är/var nära er åkte ju också till Las Palmas igår och besökte El Corte Inglés. Ni måste ha gått om varandra där. Världen är kanske ändå inte så liten;-)
Lycka till med jakten på ett nytt altanbord. Det borde väl finnas större möbelaffärer i Las Palmas eller?!

Lennart och hans tankar sa...

Tiden går.
En månad till Julafton!

Dessan sa...

Det hände mycket på en o samma gång där :) Har man 5 timmar på sig så hann ni med en del . Kan tänka mig att ni mår gott i värmen :) Kram till er

Husbilen-Ellen sa...

Cordillon var got, men var på fläsklägg. Styckas lite annorlunda mot hemma. Vi hittade inget i Las Palmas heller. Är inte riktigt säsong för altanmöbler nu, har vi förstått. Får väl vänta och se till våren.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, nog går tiden fort! Vill inte riktigt kännas vid att vi snart ska åka norrut snart.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, ibland går 5 timmar snabbt och ibland hinner man en hel del. El Corte Inglés var inget för oss. Avstår gärna märkesprylar. Vi visste de skulle ha bord, och dem kollade vi in. Vi får vänta tills våren. Det är tydligen inte säsong för altanmöbler nu.

Rolle o Carina sa...

Härligt att vara ute på tur också på ön!

Ha det gott....

Husbilen-Ellen sa...

Mysigt med lite omväxling!

Ama de casa sa...

Perfekt att kunna ta en gratisbuss till stan när det är dåligt väder. Att fördriva tiden där inne är ju trevligt som omväxling :-)

Husbilen-Ellen sa...

Ja, det passade oss perfekt!