onsdag 30 januari 2019

Senaste veckan


Dagarna avlöser varandra i en rasande fart, fast att vi lever väldigt lugnt. Vi har kommit in i rutinen att oftast gå två promenader om dagen. Mobilen är med och jag vilar mig i smyg, samtidigt som jag fotar. När vi kom ner i början av oktober blommade Kaprifolen vid Hotel Princess och det gör den nu igen.


Bougainvillean blommade då, tuktades till jul och blommar nu igen!


Här väntar Lennart på mig vid Hotel Dunas underbara häck. Han smälter in rätt bra i färgprakten. Den här häcken har en sån otrolig mängd av olika färger och nyanser av bougainvillea!


Vid Faro-stranden har det åter kommit upp ett snölandskap. Vi får inte glömma helt att det finns kallare trakter än den här.


Inte långt därifrån stod en man och målade soldränkta tavor!


"Nattvarden" har åter byggts upp, även om det är ett tag till påsk.


När vi gick utefter strandpromenaden mellan Meloneras och Faro i söndags var det mycket folk i rörelse.


Blommande hibiskus finns överallt. De är också en fröjd för ögat!


 Tecomaria Capensis, blommar också på nytt efter att ha klippts innan jul.


I tisdags gick eftermiddagspromenaden till Yumbo Center och Café de Paris, där vi testade årets första semla. Det smakade riktigt gott!


På eftermiddagen idag hittade vi nyutslagna passionsblommor. Det surrade rejält av bin, som samlade pollen!


Till avslutning vill jag dela med mig av en jättegod lunch-nyhet, som jag gjorde idag.  Jag delade skivor av vitkål. Hade lite honung på, samt chevre-ost och hackade valnötter (hade inga pinjenötter), lite olivolja och så in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Till kålskivorna serverade jag hummus och persiljesallad, tabboleh, efter recept från Monas bok "Lucias mat"
Det blev en kanonlunch!

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilken blomsterprakt! Särskilt den där häcken, den är helt fantastiskt.
Det var ett nytt sätt att använda vitkål på. Det ska jag absolut prova någon gång.
Ha en fin dag!
Kram, Ingrid

BP sa...

Blomsterprakten är fantastisk att titta på. Ja, det är er promenad och det fina vädret också med tanke på hur det ser ut i USA och Australien just nu.
Visste inte att de serverade semlor på Gran Canaria. Nu vet jag det. Många svenskar där antar jag.
Vitkålslunchen såg otroligt god ut. Själv hade jag nog skippat honung och nötterna, men tillbehören hade jag nog också mumsat på - yummie, yummie:-)

FREEDOMtravel sa...

Fantastiska blommor! Härliga färger! Vitkålsgrejen såg inte så dum ut heller! Ha det fint! :)