Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 2 maj 2019

Tysslingen - Snavlunda äng - Vadstena


Dagens etapp fortsatte på mindre vägar.


Det föll ett stillsamt regn på taket under i stort sett hela natten, men på morgonen vara vattnet uppsuget av marken och en del hade nog också blåst bort, för i dag är det en kall vind som råder.


En grusväg, men den gick i en vacker trakt. Lönnarna lyser gulgrönt.


Himlen blev extra mörk, när solen bröt igenom moln.


Björklöven upplever vi är större här en vad det var hemma, men mycket kan ha hänt på bara några dagar.


De senaste nätternas regn har gjort nytta på vårsådden. Nu lyser det grönt.


Vi stannade vid Snavlunda Äng. Ett trevligt naturreservat. Efter att ha ätit lunch i Ellen tog vi en promenad i området.


Det var bra vägar och stigar att gå på.


Vi såg många blommor utefter stigen. Våra första gullvivor för i år, liksom


gökärten. Vinden gjorde att det var svårt få in skärpan.


Koordinaterna till parkeringen för det här trevliga området är: N 58° 58' 33,2''  E 14° 53' 32,7''.


Vi fortsatte söderut och kom till Askersund, där vi handlade innan vi åkte vidare och passerade Hammarsundet, Vättern. Det blev en motsolsbild - lite mörk.


Motala åkte vi rakt igenom. Här passerar vi Motala Ström.


Innan vi kom fram till Vadstena, började rapsen lysa gult på ett fält!!


Vi åkte direkt till ställplatsen med koordinaterna: N 58° 26' 44,3''  E 14° 52' 51,3''.  Vi betalade 180 kr för en natt inkl el. Det finns tillgång att tömma och fylla på vatten.
Det var soligt och fint, men blåsten gjorde att vi valde parkera Ellen med bakänden mot Vättern. Vi fick en plats bredvid en tysk storebror till Ellen.


Vi har nästan slottet som närmsta granne. Sen vi fikat gick vi in till stan.


I parken var det gott om nyutslagna tulpaner.


Helt otroligt vackert!!


Vi gick förbi rådhuset. I dag ville ingen sitta ute och äta eller dricka.


Efter ett tag kom vi bort till statyn av Heliga Birgitta, 1303-1373. Hon hade vackra rosa tulpaner bakom sig.


Klosterkyrkan var stängd, men vi gick till trädgården. Där var äppelträden redo att börja blomma. Bara någon mer varm dag, så öppnar knopparna sig!


I örtagården blommade redan lungörten!


Baksidan av kyrkan och klosterhotellet. Varje gång jag kommer hit tänker jag tillbaka på några fantastiska retreat-dagar, som jag var med om här 1999.


Här inne i bukten ser Vättern rätt lugn ut, men det blåste kallt och vi valde att gå upp mellan husen.


Vi gick förbi museijärnvägen, innan vi gick tillbaka upp mot ställplatsen. Vi kände bägge att det var skönt komma hem till vår varma och sköna Ellen.

5 kommentarer:

BP sa...

När jag ser dina fina bilder från husbilsresan på hemmaplan så frågar jag mig varför man åker utomlands - egentligen. Tyvärr är svaret varje gång: vädret.
Måste även beundra dina kunskaper vad gäller blommor och träd. Jag gillar ju titta på växter, men kan inte namnet på många kan jag säga.

Anki sa...

En tur helt i vår smak ... små vägar och trevliga stopp i vacker natur.
Vadstena är verkligen en pärla på många sätt och vis. Klosterträdgården är en av mina favoritplatser :)
Ha det fortsatt gott!

JoY sa...

Det var väldans så mycket som har slagit ut på platserna ni besökt, vackert.

Sören husbilen Frida sa...

Ja Sverige är fantastiskt, fina bilder och härligt blogginlägg :)

Maria Andrea sa...

Mitt namn är Andrea Maria,. Det här är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.Oduduwa gjorde för mig och hjälpte mig att återställa kärlek och lita på min ex-man tillbaka med sin magi och älska stavningen.
Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen lurade på mig och letade efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.Oduduwa email på internetbloggen om hur han hjälpte så många människor att få deras ex tillbaka och hjälpa till att fixa förhållandet.och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag skickade ett meddelande till email {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com} Jag förklarade min mans situation för honom och sökte sedan sin hjälp, men till min förvåning sa Oduduwa att han skulle hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man är helt kär och bryr sig för alltid.
Min man Anderson vill alltid vara med mig och kan inte göra någonting utan att presentera mig. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap nyligen efter stavningslunchen, allting fungerar bra för mig och make, vilket är en bra fest. Jag kommer att fortsätta på internet dela detta vittnesbörd till alla här för att också söka hjälp för att återställa familjen idag, bekänna att Dr.Oduduwa verkligen är en riktig flyktig stavning. Du behöver hjälp KONTAKTA ACIK Akobe NU via e-post: {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}. Här är det enda svaret på dina familjeproblem och känner dig lycklig i ditt förhållande. Och det är också perfekt i SPELL LOVE, WIN EX BACK, LOVER MAT, SPELL PROMOTION, SPELLBESKYTTELSE, SPELLBESÄTTNING, GOD SPEL JOB, SPELL LOTTERY och SPELL CASE CURTAIN . kontakta även honom på sin direkta WhatsApp mobil: +79268011965