Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 8 augusti 2019

Senaste tiden


Vi har fortsatt gå runt i Norrköping och


tittat på hur staden förändras.


Ibland har det varit soligt och ibland mulet. Här blommar en agaveplanta i Karl Johans park.


 Jag har varit till Ödeshög och träffat min väninna Gunilla och


 gemensamt gjorde vi en utflykt till Omberg och Stocklycke.


Jag har varit i Finspång och umgåtts med Anna och barnen medan mannen återgått i jobb. Hon visade runt i den frodiga trädgården.


I en rabatt trivdes


allehanda fjärilar.


I en odlingslåda var den vackra mangolden, dekorativ och god.


I en annan låda svämmade squashen över sina breddar och gav stora utdelning. En squash blev lunch och en annan följde med hem.


Tomater av olika slag smakade också gott! Så härligt med solmogna grönsaker!


En vacker trollslända, tog också paus i trädgården.


Vi har också gjort en tur till Arkösund och hälsat på Gerd och Lennart. Det blev några trevliga timmar tillsammans.


Jag har också startat upp en ny omgång hos en fysioterapeut. Jag behöver stödja kostomläggningen med genomgång av de övningar jag gör. Behöver få nya rörelser, då värken inte ger med sig.


I går hade vi en skön dag i Linköping. Vi hämtade Harry på fritids, där han nyss börjat, och for till Valla. Där testade vi först lekparken för de lite större barnen, fikade och


så blev det besök på Odalsmuséet. Där fanns det många traktorer att titta på och en att provköra!


Efter middag på värdhuset blev det en introduktion på Fenomenmagasinet i Gamla Linköping. Här får en båt gå genom slussar. Det här var ett favoritställe för barnen för 30-35 år sen och nu är det dags för barnbarnen. Få se om teknikintresset väcks även för den yngre generation?


Mycket var sig likt, men en del var nytt. Här styr Harry SAAB 2000.
Hit får vi gärna komma fler gånger!


Efteråt blev det en glass-stund och vi fick chans att titta på den mer levande tekniken!
Vi var trötta efter en intensiv dag, så när Lennart körde hemåt passade jag och Harry på att ta en tupplur. Sen blev det en stunds lek här hemma innan det blev nattsaga och läggdags.

7 kommentarer:

Margaretha Lillvik sa...

Jag skulle nog aldrig känna igen mig i Norrköping tror jag. Men de tre "punkthusen" kändes bekanta.....ligger de på den norra sidan om gamla riksvägen? Mycket hinner ni också med och umgänget med barnbarnen är ett måste de växer ju så fort.

Ingrid sa...

Så fina bilder från era besök hos släkt och vänner.
Ha det fortsatt fint!
Kram, Ingrid

Ama de casa sa...

Ni har hunnit med mycket på senaste tiden - kul grejer också! :-)

Vilken frodig trädgård! Jag tänkte "oj vilken röd och fin rabarber!" innan jag läste att det var mangold. Haha! Likaså bra att jag inte har nån trädgård längre :-D

BP sa...

Ja, inte har du/ni legat på latsidan den gångna veckan heller! Å vilken skörd det kommer att bli i dotterns trädgård. Så rätt som du säger, solmogna tomater är så himla goda. Trollsländan var magnifik!

Det enda jag undrar över är vad det är för fel på dig. Har ju ryggproblem själv, så är det din rygg som spökar? Om ja, vad har det med kosten att göra?

Anki sa...

Ni hinner med mycket ... många fina bilder både från Norrköping och andra platser. Härliga bilder med barnbarnen!

bm.lars.reseblogg sa...

Så fina bilder, som vanligt. Vilken härlig trädgård din dotter har och så kul att få umgås med barnbarnen!

Husbilen-Ellen sa...

Margareta:De tre husen är nya hyreshus byggda av Lundbergs mellan Kvarngatan och St.Persgatan i centrala Norrköping. Mycket är ändrat,men industriområdet är sig likt. Barnbarnen ändrar sig hela tiden, så det gäller att umgås när vi är på hemmaplan.

Ingrid: Tack! Vi har det så bra vi kan!

Ama: Visst är det mycket som händer, men det är trevligt vara igång.Kan hålla med dig i att rabarber och mangold har likheter i utseendet, men smaken skiljer stort!!

BP:Att hålla på i trädgården är en skön avkoppling för dottern. Hon har ett intensivt jobb, som kräver mycket av henne, så stunder av avkoppling behövs. Jag har värk i höfter/bäcken/ländrygg och skolmedicinen hjälper mig inte. Inflammationer kan påverkas av kosten och jag testar nu om jag kan få värken att minska.

Anki: Tack! Jag njuter så av barnbarnen, men jag orkar inte några längre pass, så det får bli i omgångar. Foton blir det för att minnas när vi är ifrån varandra.

bm.lars: Dottern har en fin trädgård och det är en njutning att se allt som växer.