söndag 19 januari 2020

Söndag


Vardagslunken fortsätter, men en del händer. En ny kaktusblomma, som blommar medan en annan del av den vissnar.


En dag i veckan bakade jag en glutenfri ugnspannkaka. Det blev som ett kuperat landskap. Efter att ha använt tandpetaren och stucket hål, så blev det en god pannkaka med lite jordgubbssylt till.


En annandag blev det ljumna kardemummabullar till kall mjölk. Inte riktigt som vetebullar, men nästan!


Våra promenader genererar många foton på blommor och


växter och


mera blommor.


I torsdags eftermiddag spelade vi mölkky tillsammans med många andra på Verdemar. Lilly och Arri vann par-spelet.


Efter spelet tog vi bussen till San Agustin och


var med på tapasrundan där.


Alla ställen kunde fixa fram glutenfria alternativ. Bäst smakade det på The Dreams Pub. Under tiden vi satt där, kom mörkret smygande liksom vinden.


Det var inget som hindrade oss från att fortsätta rundan. Vi avslutade på Tre Hjärtan. Där fick vi de minsta matportionerna, om än smakrika, liksom innehållet i vinglaset. Vi var ändå väldigt nöjda med kvällen!


I fredags blev det en affärstur till San Fernando. Vi sov lite längre på morgonen och kom iväg lagom till lunchdags. Vi tog dagens meny i Belavista. Här har vi kommit fram till en riktigt god hemlagad dessert gjord på mjölk och blåbär. Mums!


I går tog vi bussen till Las Palmas, där vi sen gick runt och kollade på gator vi inte gått tidigare.


Vi gick sakta och tog pausar i bland annat Parque de las Rehoyas.


Det var mycket uppför och höjdskillnader av olika slag. Från parken tog vi hjälp av en hiss till en annan gatunivå!


Därifrån tittade vi ner på parken.


Vi gick utefter många bostadsgator, där en del hus var nyare än andra.


Vi såg en hängbro, som vi passerade över.


Brofästet var läckert!


Under bron var en park med fotbollsplaner och andra spelplaner, men som du ser också nedfarten till en bred väg. Jag vet att vi åkt den vägen tidigare och på håll sett hängbron.


En backe upp och vi passerade de här blommorna.


Sen var det dags att slå sig ned i solen och stärka sig med lite mat. En macka och en pilsner för Lennart och sallad för mig.


Klockan passerade 17 och vi gick upp till mässområdet och stod i kö för Rhapsody of Queen.


Kön växte snabbt och vi släpptes in.


Även om vi kände oss som tonåringar igen, så orkade vi inte stå en hel konsert, så vi sökte och fann stolar, dessutom på lagom håll från högtalarna.


I väntan på att konserten skulle dra i gång kl 18:00 roade vi oss med att ta selfies.


På exakt klockslag drog konserten igång! Det hade vi inte väntat oss. Första delen var Rolling Stones musik och vi var verkligen tonåringar på nytt! Som  du kan se fanns det fler överåriga tonåringar, men de flesta var betydligt yngre än vi.


Mörkret sänkte sig vid 19-tiden och stämningen tilltog.


Andra delen av konserten var Bon Jovi-musik. Inte riktigt vår grej. Var Rhapsody av Queen försvann förstod vi inte, men det är väl så med språkförbistring och förväntningar. Hur som blev det en mycket trevlig dag och kväll!! Nerför backarna tog vi lokalbuss, innan det blev dags för bussen till Maspalomas.
I dag har det varit en stillsam dag med promenader och en bok för mig: Åke Edwardsons "Möt mig i Estepona". Inte en endaste bild har det blivit idag!

5 kommentarer:

BP sa...

Nu gick det igen att kommentera hos dig, men de tog sin lilla tid. Du såg väl mitt mejl?

Hursom - ett härligt inlägg, så färgglatt med ett läckert brofäste och så himla fina selfies:-)

Husbilen-Ellen sa...

Tack jag har läst ditt mail. Det är tydligen svårt kommentera från viss web-läsare. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det.

bm.lars.reseblogg sa...

Här hemma fortsätter också vardagslunken, men utan blå himmel och sol. Visserligen lyste en blek januarisol igår men idag var gråvädret och duggregnet tillbaka. Då är det skönt att se dina färgglada vackra bilder och veta att vi åker söderut om fem veckor...

Husbilen-Ellen sa...

Bm o LArs: Nog piggar den blå himlen upp alltid! Vi har haft en del moln här, men regnet lyser med sin frånvaro. Det skulle vi behöva för att få bort lite damm.

Unknown sa...

According to Stanford Medical, It's really the SINGLE reason this country's women live 10 years longer and weigh 19 KG lighter than us.

(And realistically, it has NOTHING to do with genetics or some hard exercise and EVERYTHING about "how" they are eating.)

BTW, I said "HOW", and not "WHAT"...

Tap this link to see if this brief questionnaire can help you find out your true weight loss possibilities