söndag 6 juni 2021

Otterbäcken - Karlskoga

 

Åke

Dagens etapp blev en liten sträcka norrut. Vi fick reda på att våra vänner Birgitta och Lars-Åke var i Karlskoga, så vi bestämde oss för att åka dit.

Efter frukost blev det en morgonpromenad ut på piren till dess fyrbåk.

Det mulnade på norrut, men vägkanten lyste av vita hundkex.

Solen kom fram igen och det blev fika vid Håkanbolsjön, en uppdämd sjö.

Vi tog oss till Karlskoga och Boforsudden. Koordinaterna hit är: N 59° 19' 15,4  E 14° 32' 10,1'' En fin ställplats som vi besökt tidigare. Har finns vatten och möjlighet att tömma grå- och svartvatten, soptunnor, 3 WC och 2 duschar till 150 kr/dygn.

Det blev mycket prat och lunch i solen. När det närmade sig kaffedags flyttade vi in i skuggan av Birgitta och Lars-Åkes husbil.

Lennart fick besök av någon insekt i håret, som jag inte vet vad det var. Vet du?

Maskrosorna har övergått i fina fröbollar, som lockar flugor och insekter.

Solen dalade och när det var dags för middag/kvällsmål flyttade vi fram i solen igen.

När vi tog kvällspromenaden var vi 8 husbilar på plats. Senare kom ytterligare någon.

Vi gick promenadvägen längs sjön och tittade bl.a. på statyn/minnesmärket över kanotisten Agneta Andersson f 610425. Sveriges främsta kvinnliga olympier genom tiderna 3 guld, 2 silver och 2 brons 1984, 1992 och  1996, 

samt ett VM guld.


2 kommentarer:

bmlarsreseblogg.blogspot.se sa...

Den fina ställplatsen på Boforsudden har vi hört så mycket gott om, men av någon anledning har vi aldrig haft vägarna däråt. Kanske något att ändra på inför den här sommaren.

Elisabeth sa...

Bm o Lars: Det var tredje gången vi var där. Den är fräsch med fin utsikt och service! Finns bra promenadvägar och mycket att titta på. Den här gången mötte vi vänner och pratade mest. Det var också skönt!