måndag 26 december 2022

Barn och barnbarn inför och under jul

 


Fjärde advent firade vi i Linköping hos sonen. Vi myste i deras nya uterum både till lunch, fika och middag. Jag hann också med att göra en del pyssel tillsammans med barnbarnen.


Jullovet startade den 20.12 kl 9.30 efter en morgonstund på skolan. En timme senare mötte jag Noelle och Wincent vid resecenters busshållsplats. Vi passerade tyska torget på vägen hem. Det var slask över is, så vi fick hålla koll var vi satte fötterna.


Väl hemma gjorde vi en del julpyssel, bakade kakor och gjorde julgodis. Vi hann förstås också spela spel och ta det lite lugnt mellan måltiderna. Det blev en övernattning och på onsdagskvällen lämnade jag dem på bussen till Finspång.


På hemvägen fotade jag några vackert belysta byggnader.


På torsdagsmorgonen var jag åter vid resecentrum, men nu vid Östgötapendeln.


Då kom Harry och Mira från Linköping. Vi tog samma promenad hem och gjorde en paus vid Tyska torget. Där fanns inte bara snögubbar utan också gran-renar med släde!


När vi kom hem bakade vi en tårtbotten och sen blev det julgodis, chokladbollar.


Det blev också en del lekar, vi spelade spel och barnen kollade in en del grejor som finns i hyllor och skåp. Här kollar Harry och Mira en rysk docka! Det var många dockor i dockan.


Pappa Per kom och hämtade barnen efter en affärsrunda. Det blev kaffe med dopp innan de for hemåt, där mormor och morfar väntade på dem.


På julafton for vi till Anna med familj i Finspång. Gallret runt paket och gran stängde ute fyrbenta Nemes.


Till lunch blev det risgrynsgröt och skinkmacka. Per med familj och svärföräldrar anslöt.


Innan Kalle Anka blev det kakor och tårta, som barnen och jag bakat.


Sen blev det julklappsutdelning och prov av julgodis. Barnen testade en del julklappar innan det blev 


julbord. Vi behövde inte gå hungriga till sängs.

På Juldagen vaknade vi till sol och träd klädda av rimfrost! Det mulnade mer och mer under tiden vi åt frukost och efter lunch var solen helt borta.

När vi kom till Norrköping åkte vi den i dagarna återöppnade Östra Promenaden. Numera är det en fil i vardera riktningen. De pampiga men sjuka lindarna har ersatts av nyplanterade lindar. Gatan ger ett ljust intryck och i vår kommer grönskan.

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Ha en riktigt god fortsättning på julen!
Kram, Ingrid

BP sa...

Så mycket roligt ni, barnen och barnbarnen har hunnit göra före och under julen. Julen är ju till för barnen enligt mig, och så blev det också hos er.
Vilken fantastiskt julbord. Hoppas det blev ett knytkalas;-)
Den nyöppnade Östra Promenaden verkar vara en flaskhals om jag tolkar din bild rätt, eller...

bmlarsreseblogg sa...

Så mysigt för er att komma hem och få umgås med barnbarnen både före och under julhelgen. Här hann vi fira jul med mina barn och barnbarn innan Lars testade positivt för covid så julen fick bli på tu man hand och så får vi träffa hans barnbarn när han kryat på sig.

Margaretha Lillvik sa...

Så roligt för både er och barnen att få umgås både före jul och under själva julafton. Här florerar det förkylningar och vattkoppor så vi har inte firat jul med våra minsta. Det blev istället en väldigt lugn jul tillsammans med broder Michael. Annandagen skulle en av sönerna komma hit med sin familj, men där kom vattkoppor på juldagen. Nu får vi vänta till nästa år. Det var ett präktigt julbord. Visst hade vi julmat, men inte så mycket och tur var väl det då ingen kom. Nu blir det skotta lite snö och njuta av de återstående dagarna på detta året. Önskar er ett Gott Nytt År!

Elisabeth sa...

Tack för era kommentar och en riktig god fortsättning på julen som ju varar till tjugonda Knut!
Vi har haft en fin vistelse i med barn och barnbarn, men nu börjar det närma sig återresa till GC.