måndag 6 mars 2023

Bangolf, tapasrunda mm

I måndags var vi med Yvonne och Micke till Yumbo och spelade bangolf. Vi spelade en gång i förra sommaren med barnbarnen i Finspång.

Där hamnade bollen där den skulle.

Yvonne och Micke spelar ofta. De var bra instruktörer och beskrev hur vi skulle slå bollen för att nå bra resultat.

Tyvärr räcker inte bra instruktioner! Yvonne vann med Micke som tvåa och Lennart som god trea. Jag tog fasta på att vi spelade på Yumbo och blev jumbo! Som alltid: Träning ger färdigheter!

Efteråt gick vi till Restaurang Espetada. God mat, torskrygg och oxfilé, men väldigt bullrigt, där vi satt inomhus. Gick knappt att prata utan att halsen ansträngdes. 

I tisdags var det dags för tandläkarbesök igen. Jag gick till El Tablero och passade på att njuta av de vackra vyerna på vägen dit. Fick en permanent fyllning i tanden. Den provisoriska lagningen efter rotfyllningen, lossnade vid måndagens lunch.

På hemvägen stannade jag till och fotade Echium decaisnei, Tajinasste Blanco. En endemisk växt för kanarieöarna.                        

Ett foto på hela busken, som lockar många insekter.

I onsdags var vi till Susanne och Anders på lunch. Då bjöd Anders på otroligt goda kroppkakor med fläsk och lingon! Hans hemlighet var ägg-gulor och smör i smeten, som gjorde att de blev porösa och riktigt goda! 

Vid 16-tiden i torsdags samlades ett gäng runt Ralph och mamma Anita på Sa Wa Dee, mittemot busshållplatsen i Meloneras. Senare åkte vi gemensam buss till Vegueta, gamla stan i Las Palmas.


Där blev det en trevlig tapasrunda. Första omgången serverad.

Det fanns många ställen att stanna vid och

många tapas att välja bland.

Här blev sista stoppet med rejäla portioner för två. Vi trodde vi beställt en omgång för att dela på fyra, men så blev det inte. Vet inte om vi ska skylla på bristande spanska eller om vi undermedvetet ville äta mer. Hur som blev vi mätta! Efter den här omgången tog vi en välbehövlig promenad till buss-stationen för hemfärd.

En trevlig tapas-runda, som vi definitivt kan uppleva på nytt!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så trevligt ni ser ut att ha det!
Njut, njut!!
Kram, Ingrid

BP sa...

Ni har det bra, det syns! Härligt väder, bangolf och världens godaste tapas. Vilka portioner... Doggy bag varning där:-)

bmlarsreseblogg sa...

Minigolf och äventyrsgolf är en kul men inte helt enkel sysselsättning som passar alla åldrar.
Tapas är riktigt gott och de här såg riktigt goda ut, men jag förstår av portionernas storlek att det blev en välbehövlig promenad till bussen.

Elisabeth sa...

Tack för era kommentarer:

Ingrid: Vi har det riktigt bra och försöker ta vara på och njuta av tillvaron.

BP: Visst har vi det bra och äter gott och mycket, men vi håller matchvikten något så när med våra promenader.

BM o Lars: Bangolf var kul, men går åt mycket träning för att få få slag till hålet. Visst såg det förföriskt gott ut och smakade så också, så då behövs promenaderna!