torsdag 30 mars 2023

Från Sorbas till byn Casas Nuevas i Spanien

 


Dagens etapp.

Vi sov gott på parkeringen vid Sorbas idrottsplats. Vi hade sällskap av en tysk husbil. På morgonpromenaden fotade jag en mäktigt blommande Acacia ligulata.

Du får en närbild också! Det är inte Mimosa. De har helt andra blad, som rullar ihop sig, om man rör dem.

I dag for vi  N 340 A till motorvägen A 7 mot Murcia. På många ställen brände man högar av växtdelar och skräp. Det låg som en dimma över landskapet.

Blev lite kul bilder, men när jag tittade på partikelappen, så visade den 94 enheter.

Vi passerade Castillo de Lorca,

innan vi svängde av till väg RM-711. Då kom vi in på en annan typ av landskap. Många djurhållningsstallar, men också odlingar.

Det fanns också mängder med solceller på områden som såg väldigt torra ut.

Jordens färg skiftade ofta. Den röda jorden såg något fuktigare ut än den vita.

Det varnades för vägarbete och lite längre fram där vi skulle svängt, var vägen avstängd, så Lennart körde tillbaka och svängde upp här efter att ha studerat skylten ännu en gång.

Det blev en mindre väg en planerat,

men vi kom nära den odlade jorden. Lite längre fram var det ett gäng, som rensade ogräs i det gröna.

Berget vi sett på långt håll kom närmare.

Så var det dags att svänga in på väg RM-C5 och

då blev det en ännu sämre väg, även om det fanns ett mitt-sträck.

Vi mötte ett par personbilar och det gick bra. Vyerna var hur som väldigt vackra.

Strax innan den här skylten blev vägen mycket bättre. Man skulle förmodligen ta sig hit från andra hållet. Vi hoppas i alla fall det inför fortsättningen i morgon.

När Lennart trixat oss igenom en smal passage i byn, var ställplatsen väldigt fin när vi kom dit. Åtminstone 21 platser finns att tillgå. Platserna är gratis och du är välkommen att stå här i 48 timmar.  Här finns vatten att fylla på, sopkärl, toa- och gråvattentömning. Ställplatsen kan bara ha något eller några år på nacken. Husbilen kan vara max 8,5 meter.

Koordinaterna är: N 37° 55' 23,19''  E 1° 35' 41,78

Det är nära att gå in till byn, där det finns en anonym liten butik innanför plastremsorna. I andra änden i byn finns en bar, där du även kan beställa mat.

När vi kom var det ett trixigt hörn, där ett marknadsstånd tog en del av svängradien. Vår bil är 8 meter, men en halvmeter till kan säkert gå.

När vi kom tillbaka efter shoping-rundan och skulle ha ut markisen, så satt den som berget. Vi har ingen stege med och ingen annan fanns på plats i sina husbilar. Lennart sa: bättre brödlös än rådlös och så backade han Ellen till vattenposten. Han fixade det hela med en skiftnyckel och siliconspray. Minnet blev lite hudskrap på ena benet, när han skulle ned igen. Puh!

Sen njöt vi av lite lunch under markisen. Från morgonens svala 10,8 grader, så har vi nu 33 grader utanför Ellen. Det är i varmaste laget. Jag har redigerat kort och gjort det här inlägget, men annars är det bar att dricka vatten, som gäller!

5 kommentarer:

Hedwig sa...

Bra jobbat Lennart!
Kul att följa er resa uppåt. Såg att vädret framöver i Europa inte såg så roligt ut. Hoppas prognosen var dålig.

BP sa...

Härligt med en tekniskt begåvad man:-) Smart är han också:-)
Vilken omväxlande roadtrip trots dåliga vägar. Fantastiskt med en kostnadsfri ställplats med all service. Spanien verkar vara riktigt bra på det och välkomnar husbilar. Kul!

Per-Åke sa...

Vad roligt med lite annorlunda vägar, kan ju bli lite trångt ibland. Här gnäller vi på vintern som aldrig vill ta slut och ni tycker det är för varmt, ja 33 är väl i mesta laget men jag skulle gärna byta med er, väntar med spänning på nästa inlägg

JoY sa...

Att ta sig förbi det marknadsståndet skulle jag tycka vara trixigt, ni klarade det galant. Smart att ta hjälp av vattenpelaren. Men så varmt och inte ett träd i sikte på den ställplatsen. FAst här hemma har vi snö så det räcker och blir över. Trevlig helg.

Elisabeth sa...

Tack för era kommentarer.

Hedwig: Lennart är klurig och lösningsfokuserad. Vi hoppas också på en bätte väderprognos. Vi avvaktar i Spanien och får kanske ta andra länder något snabbare än vi tänkt.

BP: Det var en fin resa även om vägen kunde varit bättre styckvis.

Per-Åke: Visst är det kul att komma vid sidan av de stora vägarna, för att se mer av landet. Hitintills har vi alltid tagit oss fram, även om Lennart fått backa vid några tillfällen.

JoY: Ja det var trångt med marknadsståndet. Senare hittade vi en annan infart/utfart till ställplatsen, men det var bara skyltat från andra hållet. Nog inte meningen att någon skulle komma från det håll vi gjorde.
Det var varmt och träden var nyplanterade på den nygjorda ställplatsen så det tar många år innan de ger skugga. Vi uppskattar att vara utan snön.