söndag 7 april 2019

Åter till våren i Sverige


I onsdags for vi hem från Gran Canaria. Strax efter San Agustin började det komma droppar på bilrutan och när vi satt på planet för att ta oss mot Sverige kom en skur. På ett sett var det lättare lämna ön i regn än om det varit sol och klarblå himmel.


Vi flög till Arlanda och efter någon dryg timmes väntan, blev det tåg till Norrköping. Det var sen kväll när vi gick hemåt.


Torsdagen gick åt till återhämtning och att handla. Det blev förstås också en promenad där vi såg att grönskan är på gång.


I fredags var det städdag och en del påskpynt kom fram. På eftermiddagen blev en promenad till frissan både för mig och


Lennart.


I går åkte vi till sonen med familj i Linköping. Krokusarna lyste vackert!


När vi kom höll Mira, 3,5 år, på att lära sig cykla på en större tvåhjulig cykel med handbromsar.


Jag fortsatte fotografera blommorna i deras trädgården, Skillahyacinter, när vi kom tillbaka dit. 


Svarta vinbärsbladen hade kommit långt!


Efter att ha ätit en god lunch på fylld färsk pasta och en en varm grönkålssås, behövdes en promenad. Vi såg vackert blommande violer, som fick besök av en påfågelsfjäril och strax framför den satt en citronfjäril.


Vårlöken lyste också fint


liksom skilla i massor!


Vi tittade efter blåsippor och hittade några i skuggan av träd. Så vackra!!


Senare hade jag och barnbarnen en stund med påskpyssel.
Efter en underbart god grillmiddag, tackade vi för oss och åkte hemåt.

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Välkomna tillbaka till Sverige och den svenska våren, som du så fint har dokumenterat med de vackra fotona av vårblommor och fjärilar.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

FREEDOMtravel sa...

Välkomna till Sverige! Fina blommor! Så många har jag inte sett ännu ... ;)

Margaretha Lillvik sa...

Välkomna hem igen. Visst är det skönt med sol och värme, men svenska vårblommor slår allt. Och saknaden av barnbarnen ger ett tomrum, som nu fylls upp med råge.

BP sa...

Välkommen hem! Visst känns det bättre att lämna "vinterön" när himlen gråter. Håller helt med dig. I skrivande stund gråter himlen en aning här också, men det kan man ju förvänta sig i Sverige i april, som har faktiskt varit förvånansvärt solig hittills. Ja, det visar du ju också med alla vårtecken som du hittat.

Anki sa...

Välkomna hem till ett kylslaget Norrköping! Många fina vårtecken i alla fall!
Nu får vi hoppas våren kommer tillbaka med lite mer ljumma temperaturer! Ni blev fina både du och Lennart ... jag behöver också gå till frissan snart ...
Ha det gott!

Anonym sa...

Välkomna hem! Skönt att komma hem efter lång tid borta. Vi är på Bahia i Santa Pola, har köpt husvagn som står här hela året. Vi har sålt husbilen o flyger istället. Har ledsnat att ligga på vägarna. Blir här till i maj, kom inte hit förrän i slutet av februari. Må så gott! Kram från Lizzy och Ove

JoY sa...

Instämmer i Välkommenhem kören. Eran Vår har verkligen kommit långt, ändå är det inte såå långt upp till oss men här har det inte visat sådana tecken.

Dessan sa...

Välkomna tillbaka , men vilka blommor!!:) Ni har full sommar kan man tycka om man jämför med oss som har snö kvar ännu. Kram

sjusoverskan sa...

Härligt att komma hem till Sverige när det våras med alla blommor och alla fåglar, som gör som ni, flyger tillbaka hit!
Kram Inger