Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 29 april 2019

Norrköping - Örebro - Nora


På förmiddagen bestämde vi oss för att ta premiärturen för året med Ellen. I veckan som gått tvättade Lennart henne både in och utvändigt, och kollade att det mesta ska fungera.


Vi körde till Finspång. På bron över Skuten tog jag fotot mot järnvägsstationen och det relativt nybyggda biblioteket och gymnasieskolan.


Mot Sonstorp passerade vi snustorra åkrar. Här skulle det verkligen behövas regn. Träden har en vacker skir grönska.


Vid Hjortkvarn stannade vi och åt en sen lunch. Då upptäckte Lennart att Ellen lämnade ett vattenspår. Det var vattenfiltret som gått sönder. Han plockade bort filtret och Ellen höll tätt.


En honungsdoft spred sig in till Ellen. Det var häcken som var översållad av vita små blommor.


Vi stannade och handlade i Örebro och sen fortsatte vi till Nora och den nygjorda ställplatsen. Vi bekantade oss med de närmaste grannarna och sen gick vi en promenad genom Nora.
Kyrkan ligger vid torget, mitt i Nora.


Centrala Nora har många vackra gamla trähus.


Inte för jag vet, men här skulle det kunna ha varit en skola eller ett missionshus, som nu är bostad.


Vi fortsatte till campingplatsen och sen svängde vi nertill Norasjön.


Vi passerade en byst av Dagmar Lange, alias Maria Lang, Sveriges första deckardrottning.


Solen stod rätt lågt, men lyste fint på trädtopparna.


Det dröjde inte länge förrän vi kom fram till det vackra stationshuset. Sen rätt många år tillbaka är det endast en muséejärnväg som huserar här.


Ett vackert gammalt ånglok, som tillverkats i Motala verkstad 1907, va framkört. Vi får kolla i morgon om det kommer gå någon tur.


När vi kom tillbaka till ställplatsen var vi 5 husbilar parkerade för natten.
Koordinaterna hit är: N 59° 30' 55,3''   E 15° 2' 13,7''. Det kostar 175 kr/dygn. För det får man en stor plats på grus, el, ett hus i närheten med toaletter, möjlighet att tömma och fylla på vatten, stor sopptunna, samt luft till sin cykel.


Det känns riktigt skönt att vara ute på tur med Ellen.

3 kommentarer:

sjusoverskan sa...

Härligt med den fina staden Nora...men nu passerade ni oss igen! Säj till nästa gång så kan vi få en pratstund och en kopp kaffe!
Kenneth besiktigade vår husbil idag så nu rullar den ett år igen.
Kram Inger

BP sa...

Toppen md en premiärtur med Ellen lagom till Valborg! Nora har jag hört talas om i olika sammanhang, men inte visste jag att det var så fint med alla gamla byggnader... och totalt folktomt. Bor där inga människor - förutom på campingplatsen då;-)

Anki sa...

Vilken bra överraskning med en ställplats där i Nora! Den kommer vi säkert att besöka ... Nora är en fin liten stad att gå runt med kameran i :)
Önskar er en trevlig Valborgsafton!