Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

lördag 13 april 2019

Den gångna veckan


Det har blivit en del promenader i Norrköping, där vi kollat in vad som hänt sedan i höstas. Vid gamla tullhuset gör kommunen en ny brygga!


Vid Revens grund var forsythian väldigt vacker.


Pilarna börjar grönska fint.
Vi har varit också hunnit till Linköping och provat ut nya skoinlägg, samt köpt skor. Det kändes viktigt för våra promenader. Jag har också varit på läkarbesök för mitt värkande bäcken/höfter. Där träffade jag en mycket trevlig doktor, sen jag väntat drygt  2,5 timmar för att komma in. Nya ordningen att jag inte kan boka tid i förväg är under all kritik. Som pensionär tycker jag det är jättetrist att sitta tillsammans med en massa hostande och snorande personer, men hemskt för de som jobbar. De förlorar massor  med inkomst. Hur som, läkare undersökte mig noga och fick syn på min mängd av bruna fläckar. Jag fick rådet att göra en detox och ändra kosten. Det har jag varit inne på sen jag träffade Ulla på Gran Canaria på vårvintern. Hon hade blivit av med sin värk sen hon slutat med potatis, vete, socker, kaffe. Nu fick jag en "spark" för att komma igång.


Jag har läst mycket på nätet, besökt hälsokostbutiker och de vanliga affärerna för att ta reda på hur jag kan få livet att fungera utan dessa råvaror. Det har också blivit jakt på olika brödrecept, som är glutenfria. Har svårt tänka mig att inte äta bröd.


Tryckkokaren har varit igång med både kikärtor  och bönor.


Vi har också varit till Finspång och lyssnat på Noelle, när hon spelade klarinett med en kompis på saxofon.


Våren kommer mer och mer, även om det varit grå och kalla dagar. Japanska körsbärsträden har börjat slå ut i Vasaparken och magnoliorna är nästan redo. Hoppas bara de inte blivit frostnupna under de senaste nätterna.


I går tvättade vi mattor och städade och idag har jag påskpyntat. När vi inte har några blommor i fönstren så finns det plats.


I vardagsrummet plockade jag fram gamla påskprydnader. Det stora påskägget gjort på Cloetta på 40-talet har en tittruta och där inuti ser man ett simmande svanpar. De övriga påskprydnaderna är kvar sen jag var barn på 50-talet.


På vardagsrumsbordet har jag min äggsamling sen 50- och början av 60-talet. Äggen var inte så stora på den tiden.


Påskkärringarna har också många år på nacken. Det var en väninna till min mormor, Beda Hagel, som gjorde dem. Stommen är ett kvarter och en 75:a. Det var länge sen allt var framme.

9 kommentarer:

sjusoverskan sa...

Jag ska äta glutenfritt också och jag har köpt kok-och bakböcker av Jessica Frej. Hon är glutenintolerant och har provat sej fram. Hon väger allt och använder inte mjölmixer, har provat det och tycker det blir för torrt. Som du säjer, bröd måste man ha! Lycka till!
Kram Inger

Ingrid sa...

Våren har kommit mycket längre hos er än här på Gotland. Här står minsann varken forsythia eller körsbärsträden i blom och magnoliorna har inte heller kommit särskilt långt, men får vi bara några varma dagar ska vi väl snart vara i fatt.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

BP sa...

Du verkar pynta mera till påsk än du gör till jul;-)
Det nya systemet hos Vårdcentralen(?) är ett väldigt dåligt skämt. Har aldrig hört talas om det. Här bokar man fortfarande tid hos sin husläkare. Bra med den noggranna undersökningen, speciellt då h*n reagerade på dina bruna fläckar trots att du ju villa ha ditt bäcken och höfterna undersökta. Att leva utan vete, potatis och socker vore nog inget problem för mig. Men att leva utan kaffe skulle jag inte kunna göra... tror jag;-)

Anki sa...

Så dumt att inte kunna boka tid hos doktorn! Hoppas du blir bättre med kostomläggning!
Så mycket fint påskpynt du har! Här blir nog ungefär som vanligt ... inget påskpynt alls :)
Ha det gott!

Lilian Wennergren sa...

Följer din blogg regelbundet, intressant! Eftersom jag också har höftproblem är jag tacksam om du berättar i bloggen hur du reagerar på kostförändringen. Som du skrev har man svårt att leva utan riktigt grovt gott bröd.
Lycka till! Lilian Wennergren

Margaretha Lillvik sa...

Här kan vi fortfarande boka tid till läkaren. Verkar som om våren kommit längre hos er. Skulle avsaknaden av potatis, socker och mjöl göra att du får mindre bruna fläckar?? Vi har nyponpulver på morgonens yougert och även tabletter med nyponpulver...det har hjälpt oss. Men mot barnbaciller har jag inget bra recept....har du?

Dessan sa...

Oj vilken vår ni har hemmavid. Än har det inte blivit gröna skiftningar hos oss så vi får vänta ett tag till☺️Lycka till med kosten👍

Ama de casa sa...

Vilka härliga vårbilder! :-)

Fint påskpynt också. Själv struntar jag i att pynta till påsken, den är ju så kort så den är ju nästan över innan den har börjat ;-) Annat är det med julen...

Men fy så knäppt att det inte går att boka tid på mottagningen! Hur tänkte dom där? Inte alls förmodligen...

Ha en härlig inledning på påskveckan!

Kors och Tvärs sa...

Härligt när våren är på G men så otroligt dumt system med att inte kunna boka tid hos doktorn! Kosten har otroligt stor påverkan av hur vi mår - hoppas det blir bättre för dej!