Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 23 oktober 2016

Från träning och vardagspyssel till barnbarn och resemässa


Det sägs ju att tiden går fort när man har roligt! Det stämmer, men jag tycker att veckorna går fort även när det mest är träning och andra måsten. Naturen piggar ändå upp, även om det är gråväder och regn. Lennart får fortfarande klara det mesta praktiska, men jag börjar kunna hjälpa till med en del, fast fortfarande kan jag inte belasta arm/axel.


I fredags firade vi ändå lite framsteg med Cava och


räkor.


I går for vi till Anna med familj i Finspång. Där är fortfarande blomsterprakten grann!


Det regnade, så det blev en hel del inomhuslek och tecknande. Mormor introducerade också tapetserinålen utan udd med pärlgarn. Rutväven är bland det första man kan lära sig brodera på. Noelle, 5½ år, fattade snabbt att välja färger med kontrast och den första tekniken.


Lillebror Wincent 3½ år, hade inte samma tålamod, men gjorde ändå bra ifrån sig.


När Wincent var klar hjälpte han mamma göra en god efterrätt - pannacotta med vit choklad. Det var lite svårt för barnen att ta in, att efterrätten skulle stå i kylen åtminstone 4 timmar.


En stund upphörde det nästan att regna och då kom cyklarna fram. Wincent provåkte också Nils traktor. Snart var det 5 barn ute på gatan och lekte. Kul att det är många jämnåriga barn i husen.


När nu Ellen får stå avställd, kan det vara skönt att drömma sig bort. Idag tog vi en tur till Ingelsta shoppingcenter, där det var Resemässa. Det var inte så många företag, men det blev ändå att lyssna vid en del bord liksom att vara med i tävlingar. Här skulle jag bedöma hur tung handbagageväskan var. Får se om jag hade någon bra känsla för det i vänsterhanden. 2009 hade vi turen vinna en flygresa till Liverpool.
Vi fick i alla fall med en del broschyrer hem som vi tittat i.

7 kommentarer:

Matts Torebring sa...

Bakom en tallrik god mat, sitter alltid en glad Lennart.
Kram & Ha det gott

Dessan sa...

Klart ni ska fira framstegen också :) Kram

http://imeldabencic.blogspot.com/ sa...

Hoppas ni vinner en resa och kan ut å åka lite. Förstår hur jobbigt det måste vara utan Ellen på rull.

Anki sa...

Härlig samvaro med barnbarnen ... och klart ni måste fira dina framsteg - snart kommer du att klara det mesta med din arm!
Håller tummarna för resevinst ... det är ni värda :)
Ha det gott!

Anonym sa...

Känns bra att fira även det lilla, håller tummarna för en vinstresa!

Ingrid sa...

Visst ska man fira när man har anledning till det!
Så härlig att få umgås med barnbarn. Det avundas jag dig.
Fortsätt krya på dig!
Kram, Ingrid

BP sa...

Du har gjort det bästa av den gångna helgen - du och Lennart har haft roligt! Inte så dumt att få markservicen skött av Lennart - jag skulle nog dra ut på tiden med armen/axeln. Serive är alltid kul att få;-)