Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

fredag 14 oktober 2016

Fredag igen


I måndags krånglade jag mig åter in i baksätet på C 3:an. Vi for till Finspång och hämtade barnbarnen på dagis. Väl hemkomna visade de oss hur duktiga de blivit på sina små tvåhjuliga cyklar. Balanscyklarna har varit en välsignelse. De tog med sig balansen över till de här cyklarna utan att vi eller föräldrarna behövt springa bakom och hålla i cyklarna. Framtida träning är mer på nivån, hur man ska cykla, trafikregler med mera!


När vi kom in fick vi titta på fina naglar! Sån tur att vi lever i en tid då även små killar kan ha nagellack och armband! De här små fingrarna var sen jätteduktiga på att trä hjärtan-pärlor till halsband. Ett bra sett att träna finmotoriken.


I tisdags förmiddag gick jag till Café Vetekornet, där Teleseniorerna i Norrköping hade träff. Höstens program planerades över en kopp kaffe. Programmet finns på Facebook-sidan. Jag har inte varit med på några år, då våra husbilsresor lagt hinder i vägen, så det var kul träffa gamla bekanta.


I onsdags avslutades min förmiddagspromenad med ett besök i Hedvigs kyrka.


Ulf Tellin höll en inspirerande och stimulerande miniföreläsning om "Orgelns väsen". Han är en duktig organist, som spelat på många orglar runt om i världen. Ulf Tellin var också en underhållande föreläsare. Visste du att Sveriges äldsta byggda och i funktion bevarade tramporgel finns i Folkströms kapell, 5 km nordväst om Grytgöl? Jag vet att det brukade ordnas sommarkonserter där.

Efter föreläsningen spelade Martin Frodlund på Hedvigs vackra orgel. Det blev två stycken av Johann Sebastian Bach och ett av Georg Böhm. Det är orgelvecka t.o.m. söndag den 16 oktober, så du har kanske chans att lyssna på någon av konserterna.


I onsdags gick en av promenaderna förbi Nya Torget. Det är mycket blålera som de tagit bort. Pålar är på plats och nu verkar det dags för gjutning.


I hörnet Generalsgatan - Nya Rådstugugatan höll en arkeolog på att undersöka, en som de trodde, källare från 1700-talet. Här har det varit parkeringar i många år, men nu är efterfrågan hög, så det blir läge för byggnation.

På onsdagskvällen fick jag ett rejält bakslag på min axel. Jag skulle fylla tvättmedel i tvättmaskinen. Hjärnan var inte med, så ryggmärgen styrde mig att ta flaskan i höger hand, med en  intensiv värk som följd. Under gårdagen gjorde jag ingenting, mer än att försöka stå ut.

Idag har jag återgått till lättare träning och hoppas värken ska minska igen.

10 kommentarer:

http://imeldabencic.blogspot.com/ sa...

Härligt med barnbarn som förgyller tillvaron men så tråkigt med din axel! Krya på dig!

JoY sa...

Aj aj så tråkigt med axeln, kan tänka mig att det är lätt att göra saker på rutin när smärtan släpper. Hoppas verkligen att du kan vila och göra din träning.
Kram och trevlig helg

Kors och Tvärs sa...

Uj det lät inte bra! Hoppas du mår bättre snart igen
Kram

Ingrid sa...

Då härligt med barnbarnen och alla aktiviteter, men trist att du fått ont igen.
Önskar dig trots det en skön helg!
Kram, Ingrid

Husbil och Resor sa...

Orgel musik är pampigt gillar det stort! Som vanligt alltid bra bilder som berättar om stan
Trevlig helg till er båda och var rädd om axeln

Sjusoverskan sa...

Ajajaj, men reflexen rycker ut med styrka. Man behöver ha det där som kallas hjärna inkopplad hela tiden!
hand om Dej och trevlig helg!
Kram Inger

BP sa...

Det var ju en omväxlande vecka för dig! Himla synd med bakslaget för axeln. Men om man är högerhänt och varit det i 60 plus år, så är det inte lätt att tänka om. Hoppas det blir snart bättre!

Lennart och hans tankar sa...

Veckorna rusar förbi fort.

Ta de försiktigt och se till att bli bra så ni kan fly kylan.

KRAM

Ama de casa sa...

Aj, aj, aj... Dumt när man glömmer av sig sådär, men hoppas axeln blir bättre snart igen!

Ha en härlig lördag!

Dessan sa...

Jag har själv gjort ett litet tennarmband till lilla barnbarnet...så nog kan killar ha armband också:) Det är hemskt när man glömmer av sig sådär och blir påmind när det gör så ont. Stackars dej...hoppas det är bättre nu. Kram