Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

onsdag 19 juni 2019

Bjerkvik - Narvik - Sommarset


Onsdagens etapp. Vi är fortfarande långt norrut - i höjd med Stora Sjöfallets nationalpark.


Under natten regnade det skurvis och det har det fortsatt med under dagen. När vi vaknade var det ebb och inte mycket vatten vid Bjervik.
Vi tog oss ut till E6 och fortsatte den söderut. Här ifrån är det drygt 92 mil, 920 km, till Trondheim om vi åker in den vägen till Sverige.


Molnen och fjällen speglade sig i vattnet, men några fjälltoppar såg vi inte här.


Efter första tunneln, blev det dags för en hög och drygt 1500 m lång hängbro.


Sen gick vägen in mot Narvik.


Om jag minns rätt, var det här svenska sjömanskyrkan.


Fagernes, en förort till Narvik passerade vi.


Till och från ljusnade det lite. Finns en del betesmark, som inte används längre. Det är väl här som hemma, att alla yngre ska till storstäderna. Stugan var vacker med sitt grästak.


Molnen går lågt, då vi åker in bland fjällen.


Vi träffade på ett asfaltsgäng. Här åker vi en längre sträcka efter en lotsbil.


Ännu en hängbro passerade vi över,


liksom en valvbro.


Vid Skarberget fick vi vänta någon timma innan färjan skulle gå 13.15. Både för genomfarten av Narvik och för färjan betalade vi med Easygo+. Smidigt och bra.


Strax före 13.00 började de stuva in fordon av alla de slag.


Färjan gick till Bognes och väl där tyckte vi solen kom igenom molnen lite grann. Här blev det ett härligt moln-spel!


Efter ett tag blev det en blå glugg i himlen! Så mycket gladare jag blev av bara lite blå himmel! Här körde jag och fick dirigera Lennart att ta några foton.


Det här skifferberget hade en säregen form, men också ett vackert mönster utefter sidorna.


Grön skog och grönt klart vatten.


Här närmade vi oss Sommarset, ett gammalt färjeläge. Enligt appen "Park4nigth" visste vi att det fanns parkeringsmöjligheter där.
Under dagens resa har vi förutom broarna också passerat genom 13 tunnlar av olika längd, den längsta Kobbskartunneln var 4,5 km lång.


Det här vattenfallet finns tvärs över vattnet där vi parkerat. Här står vi tillsammans med 2 franska och en schweizisk husbil.
Koordinaterna hit är N 67° 32' 54,8''  E 15° 39' 50,4''. Här finns ingen service, men platsen är gratis att stå på.


Går vi ut och tittar till höger har vi den här vyn.

6 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

Vi har också träfat på asfaltsgäng idag. Gillar inte allt sprut av tjära på vägen.
Ni fortsatte inte till Nordkapp men fina vyer i alla fall.

PeterKjellsson sa...

Ja det är mycket asfaltering nu sommartid. Vi har fullt upp med att köra asfalt med båten till alla småplatser här uppe i Nord Norge.
Ni har passerat en riktigt fin ställplats i Innhavet idag. Kan verkligen rekomendera den. Har inte varit där med husbilen men varit där flera gånger med båt och sett de fina ställplatserna och servicen.
Mycket fina bilder.

sjusoverskan sa...

Det som förundrade mej, när vi var i Norge och åkte genom tunnlar och över broar, var vilka byggnadsverk det är och vilket arbete med att bygga alla broar och tunnlar! Mästerverk! De är ju vackra också!
Kram och ha en fortsatt skön resa!
Inger

bm.lars.reseblogg sa...

Vilka härliga vyer. Det blir riktigt dramatiska foton med alla moln över fjälltopparna (även om det är önnu vackrare med blå himmel).

Husbilen-Ellen sa...

Nisse: Nordkap har vi varit till tidigare, med fint väder, så i år avstod vi. Här tycker jag inte vi upplevt några asfaltstänk. Däremot har de ett bra förfarande med lotsbilar som gör att de som jobbar på vägen får hyfsad fart på de bilar som far förbi.

Peter:Tack, vi höll faktiskt till vid Innhavet, men kände att vi skulle åka en bit till.

Inger: Norrmännen är bra byggare. Vi borde ha tagit hjälp med Hallandstunneln. När vi åkt genom alla tunnlar kan jag inte annat än tänka på boken och serien som startade med "Brobyggarna" av Jan Guillou. Har du inte läst dem, så gör. Hela serien om familjen Lauritzen är jättebra.

Lars: Visst är det härliga och dramatiska vyer.

JoY sa...

Nu har jag äntligen läst ikapp hela resan och njuter av alla vackra bilderna. Minns tillbaka på våran höstresa och känner igen platserna ni varit på. Det är verkligen en vacker natur.