Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

måndag 17 maj 2021

Askunga Dovvilt - Kristianopel - Ekenäs ställplats
Dagens etapp gick österut och sedan norrut.Vi skymtade hjortarna på håll när vi lämnade Askunga Dovvilt.Vi fortsatte åka mindre vägar och genom en del bokskogar med vackert ljus.Vi åkte förbi en del vackra små hus på vår väg mot Kristianopel. Ett vackert litet samhälle där vi tog fikapaus innan vi gick runt och tittade.Resterna av en gammal fästning tittade vi på.Körsbärsträdet var otroligt vackert i form och blomning.Vi fortsatte norrut.Vi stannade vid Blomlöfs rökeri, där vi köpte kallrökt lax till lunch och inlagd stekt strömming till ....Vi fortsatte och kom förbi en kvarn vid Väghyltan.När vi närmade oss kusten kom dimman igen, trist, menfotona blev rätt fina tycker jag.Vi parkerade på ställplatsen vid Ekenäs, på en av de fyra platserna och efter ett tag kom solen fram. 

Koordinaterna hit är: N 56° 30' 38,0''  E 16° 10' 58,1'' . Kostar 150 kr, vill man ha el, är det ytterligare 30 kr. Här finns toalett och möjlighet att duscha om man är laddad med 5-kronor. Vatten finns, men inte möjlighet att tömma grå- eller svartvattenFramför ställplatsen mot havet finns Mermaids av Edwin Böck  från 1995.En segelbåt gjorde en sväng in i hamnen och ut igen.Vi gick en runda i samhället. Päronträdet var vackert.Blommorna är ljuvliga.En vacker liten stuga med körsbärsblommor i bakgrunden.Mahonia-blommorna lyste fint i solen. En vacker plats, framför allt när solen lyser.

4 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

Minns att det var ett trevlig ställplatsen vid Ekenäs nära vattnet. Vi var upp till Krapperup idag.

BP sa...

Kul att solen kom fram till slut. Men du har rätt, bilden med dimman är vacker! Den gå dimman får ju rapsfältet att lysa extra mycket.

bmlarsreseblogg.blogspot.se sa...

Visst blir det vackra foton när det är dimmigt men nog vill vi njuta av sol och värme nu! Fler fina platser ni bjuder på som är helt vita fläckar för oss.

Our Vantastic Travels sa...

Vackert att åka genom Sverige nu, speciellt bokskogarnas ljusa o spröda grönska