Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 23 maj 2021

Kisa - Linköping - Vånga

 


Dagens etapp och nu är vi på hemmaplan i Östergötland.


Det kom regnskurar i går kväll och under natten vid Kisa. Vi lämnade platsen och for till Rimforsa och norr därom, Hackelbo Ö, där vi tömde toatanken. Vid Brokind svängde vi in på en mindre väg till Sturefors och sen Linköping.


Vi hälsade på hos sonen med familj. Vid garageinfarten möttes vi av en vacker vit liten Clematis. Här hade det också regnat skurvis.


Vi tittade på trädgården och 


de nya projekt som var på gång. Per har grävt ut från slänten och använt snigeldynamit för att få bort en del stenar. Nu återstår några stora stenar, som ska bli en ny stödmur, samt att gräva ut för en större inglasad altan. För det senare ska han ha hjälp av proffs. Mycket jobb har det varit och blir det, för även tomter i Östergötland kan vara stenrika!


Mycket prat och mat blev det innan Harry skulle iväg och spela match. Mycket reklam får plats på dräkten!


Vi tackade för trevliga timmar, fotade smulgubbe-plantor, fick med rabarber och gräslök och sen for vi vidare.


När vi kom så vi såg Norsholms vattentorn, var himlen mörk. Vi körde förbi där och


tog vägen mot Grensholmen. Vi passerade Motala Ström och tittade mot Tångsta, men träden  var så höga att huset inte syntes.


Vid Grensholmens våtmarker kom solen igenom och himlen blev väldigt dramatisk.


Vi åkte och parkerade Ellen hos min väninna, där vi stod rätt mycket förra sommaren. Vi hann precis ta en kortare promenad, innan åskan hördes, blåsten kom och snart även regnstänk.


Vi hann precis in i Ellen innan himlen öppnade sig. Det har kommit några skurar efter det. Vi ser fram emot bättre väder i morgon.

3 kommentarer:

bmlarsreseblogg.blogspot.se sa...

Här har det också varit opålitligt väder, bäst som det regnar kommer en skur. En promenad har vi hur som helst hunnit med på vår söndag då vi tog helgledigt från de sista flyttbestyren.

Husbil och Resor sa...

Blev det arbete när ni kom till Vånga.
Tråkigt väder har vi också haft

BP sa...

Kul med bilden på barnbarnet. Det är å fint när lokala näringsidkare sponsrar ungdomslagen, inte bara A-lagen. Så himla bra. Hoppas verkligen att ni ska få bättre väder imorgon. I Norrland snöade det igår - så bäst att inte klaga;-)