Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

tisdag 11 maj 2021

Flädergården, Sjunkaröd gårdsbutik och vildsvinshägn samt Wanås konst

 

Under natten som gick sov vi gott på Flädergården. I morse bestämde vi oss för en promenad längs vägen mot en vildbutik.

Efter ungefär 1,5 km kom vi till Sjunkaröds gårdsbutik

Vi gick in i butiken och 

handlade viltsvinskött, karré, att grilla. dessutom hade de spännande kallrökta korvar. För vår del blev det lamm- and- och vildsvinskorvar. Vi fick lämna det inköpta i kylen medans vi gick runt och tittade på vildsvinshägnen.

De vildsvin som var i hägnet närmast butiken lät sig fotograferas.

En hane var riktigt stor och röt till ordentligt, när ett mindre svin besvärade honom. Så fanns det tre riktigt små kultingar också. Vi tittade runt på andra hägn, men där var djuren skyggare och försvann raskt, när vi närmade oss.

Vi hämtade vår matkasse och gick tillbaka till Flädergården.

Senare var jag inne i Pelargonhuset. Där fanns en mängd olika pelargonior, många sorter som jag aldrig sett tidigare. Vi bestämde oss för att vara kvar en natt till på den här härliga ställplatsen.

Jag gör nu en återblick till gårdagen och vårt besök i Wanås park och konsthallar. Här är träd med önskelappar. Vi bidrog också med var sin. Yoko Onos Wish Trees for Wanås!

IKEA hade inspirerat till Frigidaire (Cold Wind) av Jason Rhoades  från 1966.

Det fanns många stigar i parken och de flesta erbjöd olika konstverk och/eller vackra blommande träd. Rustade med en karta, där konsten fanns utmärkt, gav vi oss ut på en promenad.

Jag tittade in i hönshuset och tyckte det var knepigt med ett tomt hus. Lennart läste på skylten, och så gick vi bägge in i huset. En upplevelse, för hela huset gungade med oss! William Forsythe verk Underall från 2017.


 Löven och fröna hade kommit långt!

Vi kom till en 1800 meter lång stenmur, som dessutom var bred. Jenny Holzer gjorde 260 tänkvärda inskriptioner på Wanås Wall 2002.

Det här är en av inskriptionerna. Jag fotade inte alla, men rätt många.

Det blev mycket att reflektera runt och till slut kändes huvudet fyllt. Visst ligger det en hel del i det!

Här blev det fotokonst av Elisabeth, Stubbe och promenerande gubbe, 2021.

Vi tog oss igenom ett jättehögt buskage med Rhododendron, Ett jätteträd nära mig, där mina utsträcka armar inte förslog långt.

Vi gick runt en liten sjö och fick se slottet från andra sidan med ett konstverk av dräneringsrör i tegel, No.1068 Pipes O, 2021 av Rana Begum.

Lennart hittade en häftig bänk av Jeppe Hein, Modified Social Bench # 35 2012 i pulverlackerad aluminium.

Så slutar jag bildkavalkaden med min favorit, Fideicommissum från 2000. En bronsfontän av Ann-Sofi Sidén. Den droppade bara lite vatten, men det blev lite grönt i gruset.

Det här var ett smakprov av konsten. Det fanns så mycket mer att se. Vi kan verkligen rekommendera ett besök! Ingen trängsel och jättevackert!

5 kommentarer:

Husbil och Resor sa...

Wanås ett bra utflygs mål för oss som bor här i Skåne.
Kul att höra från er idag.

BP sa...

Vildsvin - mmmmhhhh, jo tack! Härligt med sådana gårdsbutiker som inte finns här, åtminstone inte mig vetande.
Sedan älskar jag de olika konstverken, texterna på stenarna och den vågiga bänken var helt i min smak.

Berol sa...

Trevligt att träffa er på Honungsfarmen idag och tack för tipset om Flädergården och Wanås. Så fin blogg du har, ska bli så intressant att läsa. Önskar en fortsatt trevlig resa.
Hälsningar Berith & Roland.

bmlarsreseblogg.blogspot.se sa...

Wanäs slott och Flädergården verkar jättefint! Tänk så många fina ställen det finns som vi aldrig hört talas om. Tack och lov att det finns bloggar!

Elisabeth sa...

Tack för kommentarerna!
Wanås är ett ställe att återkomma till liksom Flädergårdens ställplats.
Vildsvinsköttet blev jättegott, som grillat. Deras påläggskorvar av vildsvin, hjort och and var också kanonfina!!