tisdag 25 maj 2021

Åter hemma i Norrköping

 

I går morse var det mulet, men bra promenadväder. Vi gick till Trälsäter och där kunde jag inte låta bli att fotografera deras otroliga gråpäronträd. Vilken blomsterprakt!

Aspträden är alltid sena med sin lövsättning, men under senaste veckan har det hänt mycket.

Strax härefter kom en bil bakom oss. Den höll in och det var Anki. Så kul att hon kände igen oss och stannade. Det var länge sen vi träffades. Det blev en kort pratstund, som kändes väldigt bra. 

Längre fram på vägen blommade ett vackert vildäppleträd. 

När vi kom tillbaka till Ellen blev det fika. Då kom en stor flock med dovhjortar och betade en bit ifrån oss. Lite för långt för bra foton, men kul att titta på dem.

Strax innan lunch kom solen fram och vi flyttade ut. Här frossade vi på stekta inlagda sillflundror. Jag skulle förstås kalla dem stora strömmingsflundror!

Efter maten städade Lennart markisen. När vi stod på Honungsfarmens ställplats regnade det och massor med skräp från bokträden blev kvar på markisen. Nu kom de bort!

Solen torkade fort upp spåren av regn på gärdena.

Gullvivorna lyste som små solar i det gröna.

Efter att ha fikat med min väninna, gick vi gemensamt upp till Suggebo Skans.

Träden skymde, så man såg knappt sjön Denseln. När solen dalade bakom träden packade vi ihop och for hem till Norrköping.

Så här kringelikrokigt gick vår utflykt under tiden 210508 - 0524. Det blev ungefär 152 mil på i huvudsak mindre vägar. Vädret styrde till en del hur vi åkte.

3 kommentarer:

Anki sa...

Välkomna hem igen! Det blev en rejäl runda! Kul att vi fick en pratstund där på vägen :) Jag fotade päronträdet förra veckan, så det är med på min blogg också :)
Ha det gott!

BP sa...

Ja, är man i Vånga så är det ju nästan givet att man träffar på Anki;-) Jättekul att ni fick en pratstund. Gissar att ni hade massvis att berätta alla tre.
Det var en jättefin tur ni gjorde. Å helt coronasäker dessutom.

Freedomtravel sa...

Vackert med hjortarna! I år har vi sett många under våra resor. Innan dess visste jag inte ens att man kunde se så många på en gång ;)