onsdag 10 juli 2024

Ny tur, Finspång till Oxelösund

 


Dagens etapp gick till Åby och därifrån på gamla riksettans sträckning från Åby till Nyköping och sen ut till Oxelösunds hamn.

Vi startade resan med att titta på Finspångs nyöppnade ställplats. Där finns 4 platser á 80 kr. Ingen service där. Koordinaterna dit är: 58° 42' 27.45''  E 15° 46' 39.29'' Vatten kan du få vid vattenkiosken Skäggebyvägen 5. gratis. Finns ingen tömning.

Vi for till Åby och följde sen gamla R1(Riksettan) till Oscarshällsbacken, där vi tog kaffepaus och njöt av utsikten över Bråviken mot Norrköping.

Vid Nyköping svängde vi av R1 och for ut till Oxelösund och ställplatsen med 4 gratisplatser  med koordinater: N 58° 39' 44.28''  E 17° 05' 16.44''. Här finns soptunnor, grillplats och badplats. Man får stå här 24 timmar och sen är det dags att flytta sig. Jättefint ställe!

Vi gick förbi grillplatsen

ut till badet. Det var tre tappra ungdomar, som badade.

Blev en stund i solen med ansiktet mot

kanalen. Där simmade en svanfamilj.

Senare gick vi in mot småbåtshamnen, centrum och SSAB. På återvägen träffade vi på en food-truck, som serverade oss var sin jättegod hamburgare med pommes!

Bredvid gångvägen växte vackra blå blommor, som jag inte vet sorten på. Blåeld eller ? Hur som var de vackra.

Längre fram var det vackra träbåtar och

efter kanalen låg en fin villa med underbar trädgård!

När vi och de andra drog oss in i våra husbilar kom de vitkindade gässen upp från kanalen. De betade friskt och lämnade stora visitkort efter sig!

Inga kommentarer: