fredag 12 juli 2024

Nyköping - Sibro badplats

 


Idag lämnade vi Nyköping och for norrut till Sibro ställplats och badplats.

Vi tog en morgonpromenad i stan. Så blev det förmiddagskaffe utanför husbilen innan vi lämnade fina Nyköping. Här ett pampigt höghus som tidigare var en silo eller något liknande. Mittemot ligger Nyköpings museum. Det var för fint väder den här gången, så det får vi besöka vid ett senare tillfälle.

Vägen gick norrut genom ett vackert landskap. Vårrapsen blommar intensivt nu. Snudd på att det gör ont i ögonen.

Dagens mål var Sibro Ställplats, nära bad, kvarn och gårdsbutik. Här har vi varit flera gånger tidigare och trivts bra. I år tas vi emot av en trevlig värd.

Koordinater hit är: N 58 57' 3.6''  E 16 53' 9.24'' Det kostar 150 kr utan el och 200 kr med. Servicen är soptunnor och torrdass. Dricksvatten att fylla och grå-och svartvatten att tömma vid gården några hundra meter här ifrån.

När vi kom var det inte så många badgäster, men det har fyllts på under dagen liksom ställplatsen.

Vi har tagit en promenad och tittat på flyttblocket, som hittat sin balans sen tusentals år. Det var sig likt sen tidigare år!

Grillmästaren har gjort en insats och strax ska jag bjuda på dessert! Här mår vi bra!!

2 kommentarer:

bmlarsreseblogg sa...

Vilka fina Ställplatser ni hittar och vilka fina vyer efter vägen. Vi tycker vi har hört om så mycket oväder i söder nu när vi varit uppe i norr men det ser ut som om ni har tur med vädret och riktigt fina dagar.

Anonym sa...

Kul att se att ni åkte till Sibro, så fint där. Höghuset i Nyköping har varit en silo i många år. Må så gott/Lizzy och Ove