Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 27 november 2016

Helgen


En fin helg, som började lite trist i fredags förmiddag, då Anna, Patrik och barnen Noelle och Wincent lämnade hotell Princess och vi blev vinkande kvar. Å andra sidan har vi ju fått vara nära dem under en vecka.


Så fort en vecka går, nu är det bara de trevliga minnena kvar. Sandlek i vattenkanten,


balansgång med en liten hand i den större och


trevliga måltider tillsammans.


När vi vinkat och de åkt iväg promenerade vi yttervägen från hotell Princess till tivoliområdet och så hem.


I går tog vi bussen till La Estrella, där IKEA finns. Det var en del prylar jag ville komplettera med inför advent. Vi började med att kaffe och muffins innan vi tittade runt på det vi skulle ha. Vi hade tänkt äta köttbullar och potatis till lunch, men vi var klara innan hungern slog till, så det blev inga köttbullar. Det regnade i Las Palmas och molnen kom åt vårt håll när vi stod vid busshållplatsen, men vi kom på bussen innan det började regna. Efter en stund slutade regnet och vi tog oss hem med en torr kasse.


Det viktigaste var en ergonomisk nack-kudde till mig och så blev det en stekpanna och några plädar, samt rött tyg till ett par dukar, champisglas, servetter, ljus och ljushållare till värmeljus. Det var det smidigaste IKEA-besöket jag någonsin varit med om.


När hungern gjorde sig till känna, gick vi upp till centrum och till Restaurang San Remo. Vi var sugna på en god pizza. Under tiden vi funderade på sort, fick vi in var sitt glas Sangria och bruschetta.


Det blev var sin jättegod pizza med parmaskinka på.


Jag njöt något otroligt! Kan inte minnas när jag senast åt en sån god pizza.


Efte en sån måltid, behöver man/vi röra på oss. Vi gick förbi kasinot. Det har vi gjort tidigare också, men det var först nu vi upptäckte 500-euro-bilen. Läcker eller hur?


Vi gick vidare till köpcentret Ceta. Lennart hade läst om att det skulle finnas en restaurang där som serverade kanarisk mat. Vi skulle kolla om den fanns kvar och det gjorde den, så dit får vi gå en annan dag. Här fanns mycket restauranger, men det är säkert många tyskar som bor runt om, för det var många tyska kök.


På förmiddagen tog vi taxi till San Agustin och träffade Inger och Curt Borg. Ett otroligt kärt återseende. Kurt och jag jobbade båda som personalkonsulenter inom Televerket/Telia. Han arbetade i Sundsvall och jag i Norrköping, men vi var med i en del centrala projekt och personalkonsulentträffar, där vi lärde känna varandra. Kurt gick i pension före mig, så det var jättekul att Facebook länkade oss samman till det här mötet. Vi åt en god lunch tillsammans och sen promenerade vi tillbaka till Playa Inglés. Härnäst siktar vi på att träffas i Norrköping eller Sundsvall!


Utefter strandpromenaden var det en man som byggde vackra sandslott!


När vi kom till Playa Inglés behövde vi vila benen och då passade det bra att samtidigt äta lite glass, som dessert efter lunchen! Jag behöver väl inte berätta att jag var duktig och åt upp alltsammans!


I kväll myser vi på altanen. Tur att vi har elanslutning där, så jag kan fixa kort och blogga. Det blev Glüwein i stället för glögg till kvällsmackan. Smakade riktigt gott!

10 kommentarer:

Lennart och hans tankar sa...

Trevligt att få umgås med nära o kära!

Husbil och Resor sa...

Det var mycket på en gång. FB där kan man hitta folk själv fick jag kontakt med en klasskamrat nu i Helgen. Vi bode på samma gata.

Lena bloggar sa...

Himla trevligt att få familjebesök o amåttingar som fick bada, dom blir lite betänksamma efter hemkomsten att vädret är såå annorlunda kan jag tro! Härligt att ha fått kontakt med f d jobbkompis, världen är inte så stor längre brukar vi tänka! Woho så avundsjuk jag blev på glassen, där var dom generösa må jag säga, räckte säkert till er båda!?

Matts Torebring sa...

Det var många häftiga saker i det bildspelet, inte minst pizza och sandslottet.

BP sa...

Om Anna är er dotter så är hon en kopia på dig Elisabeth!
500 Euro-bilen är såååååå otroligt läcker! Dessutom bara älskar jag dina blusar. Så himla färgglada och fräcka!

Utöver det så gillar jag även pläderna. De är ju i min favofärg limegrön:-)

Husbilen-Ellen sa...

Vi har verkligen njutit under en vecka!

Husbilen-Ellen sa...

Det var verkligen kul att återse Curt och hans fru. Nu ska vi träffas lite tätare.

Husbilen-Ellen sa...

Du känner oss dåligt Lena, om du tror glassen skulle räcka till oss båda. Det blev förstås en varsin, men vi blev ganska mätta. Det var så skönt att sitta under markisen efter att ha promenerat i solen.

Husbilen-Ellen sa...

Ja, det var mycket att ta in på olika sätt!

Husbilen-Ellen sa...

Ja, Anna är min dotter och jag hoppas hon blir lika glad som jag över din kommentar!
Jag gillar lime-plädarna. Stolar går i lime, så jag tyckte det passade bra hit! Tack för komplimangen om jumper och klänning. Det vekar som det blir ett samband för mig : ju gråare hår, desto mer färg i kläderna. Men jag har alltid gillat rött och det håller jag fast vid.