Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

torsdag 17 november 2016

Tvätt- och bakdag


I går blev det en längre promenad än vi brukar ta, så i går kväll fastnade vi på altanen sen vi ätit. Vi lyssnade på musik och jag fixade kort och inlägg. Sen satt vi bara. En otroligt skön kväll!


I morse drog jag igång tvättmaskinen och strax efter gjorde jag en deg på 3 dl mjöl. Jag ville testa att baka med torrjäst, som jag inte gjort tidigare. Jag visste att degspadet skulle vara varmare än 37°, men inte hur mycket mer. Jag har ju ingen termometer, men det kändes som lite varmare än kroppstemperatur.


De ville sig inte riktigt, trots att degen var smidig och elastisk. Jag gjorde i alla fall några kanelsnurror. Pärlsocker har jag inte hittat, så det fick bli kokosdekoration.


Det doftade gott, men det blev små bullar. Lennart tror att det inte ska bli kvar några. I dag har vi ju 5:2, så provsmakningen får anstå tills i morgon. Det var han inte helt nöjd med.


När jag ändå var i farten, gjorde jag kokostoppar av innehållet från det öppnade kokospaketet. Det är svårt att misslyckas med dem!


Fick frågan häromdagen hur en 5:2 meny kan se ut. I dag blev det en stekt tunn fläskkotlett utan ben, potatis, morötter, tomat och grekisk yoghurt som sås. I kväll blir det en blandad sallad. Det här är min portion. Jag får äta 500 Kcal och Lennart får lite mer, han äter 600 Kcal/5:2-dag. Under dagen dricker vi mycket vatten, svart te och en kopp kaffe.


När vi kom ner hit köpte jag en variant av kärleksglöd. Nu har den börjat slå ut och är riktigt fin!

10 kommentarer:

Susanne Persson sa...

Bullarna och kokostopparna ser verkligen goda ut. Jag hade inte klarat att vänta tills imorgon och smaka.
Ha det gott, kram från oss.😀

Kors och Tvärs sa...

Bullarna och kakorna ser ju jättegoda ut!
Kram

Matts Torebring sa...

En liter kall mjölk, dina nybakade bullar och en kopp kaffe sedan med en kocostopp som jag också älskar, kan det bli bättre?

Lennart och hans tankar sa...

Sådant skall också göras ibland.

Kram

Anonym sa...

Jag tycker kakor, bullar och måltiden ser frestande ut! Det är nog höstmörkret som gör en hungrig!

BP sa...

Är impad över din ambition med bakandet! En annan bloggare som bor i Spanien berättare att mjölet skiljer sig mycket från den svenska varianten. Å då hon är hemmafru testade hon alla möjliga mjölsorter med varierande resultat om man säger så;-)

Husbil och Resor sa...

Nybakade bullar med mjölk gott

Margaretha Lillvik sa...

Tycker också det kan vara svårt med torrjästen när vi är utomlands. Blir oftast sockerkakor och muffins i stället. Kanske kan det bero på mjölet....osäkert. Hos oss är det ju gasugnen som ska upp i temperaturen, och det kan ibland vara svårt. Ha det gott.

Lena bloggar sa...

Så hemtrevligt det ser ut med nybakat, tycker det är svårt själv hitta rätt mjöl utomlands. Ändå är ni duktiga med 5:2 mellan varven!

Dessan sa...

Åhh vad gott du har bakat...mitt favoritfika :)) Kram