Husbilen Ellen

Husbilen Ellen

söndag 6 november 2016

Promenad till Playa del Ingles


I dag kom hand-GPS´n med, så det här blev vår tur idag. Först ska jag berätta att vi hade ett kraftigt åsk- och regnväder i natt mellan 03.15 och 03.45. Det blixtrade och dundrade i ett och regnet var intensivt. I morse vaknade vi till sol men något svalare luft, 19°.


Efter att ha inväntat bröd-mannen och fikat på altanen tog vi den sega backen upp mot Maspalomas centrum och följde sen skyltarna till Playa del Ingles. På vägen passerade vi det här färggranna hotellet.


Det var mycket folk i solstolar men också många som vandrade efter strandkanten eller badade. Det var lite vind, men solen värmde bra. Vi föredrog att gå runt och titta istället för att ligga stilla i solen.


Vattenflaskan kommer fram titt som tätt. Vi svettas, så det gäller att fylla på vätskebalansen.


Vi följde strand- och cykelpromenaden och fick en fin utsikt över sanddynerna.


Sen vi lämnat dynerna bakom oss gick vi upp mot Yumbo Köpcenter, där vi åt en god buffélunch/middag på en Kinarestaurang. Mätta och belåtna tog vi oss hem. Nu börjar det skymma, men vi sitter fortfarande ute på altanen och har 22°, när jag gör det här inlägget.

8 kommentarer:

Lennart och hans tankar sa...

De vyerna känner vi igen!

Kram

http://imeldabencic.blogspot.com/ sa...

Härliga bilder! Vilka vackra sanddynor. Här hemma är det fuktigt o kallt, på flera ställen även snö. Njut av värmen!

FREEDOMtravel sa...

Vilken härlig värme! Och fina bilder på sanddynerna. Liiite avis kanske ;) Nej, nu ska jag gå ut i det +1-gradiga vädret och åka till jobbet!

Husbilspraktikan sa...

Vad roligt att se området igen! Det är riktigt fint minns jag nu. Vi firade in millenieskiftet där; det är snart 17 år sedan.....

Ingrid sa...

Så välbekanta vyer!
Ha det fortsatt gott.
Kram, Ingrid

Matts Torebring sa...

Vilken kul färgsättning på hotellet.
Ha det gott

BP sa...

Hotellet är ju såååå läckert med de färgade balkongerna. Sådant borde finnas här. Sanddynorna är så mjuka och fina, men precis som ni vill vi inte ha sand mellan tårna heller;-)

Anki sa...

Ser härligt ut där ... kul att få följa med på era promenader - fina bilder!