torsdag 20 oktober 2022

Cykeltur till Chipiona


 I dag följde vi den gamla banvallen, som nu är cykel- och gångväg, till Chipiona från vår ställplats, Sanlúcar A C Parking.

Vädret var grått och metrologerna har förutspått att det ska bli regn. Vi hade behagliga 22 grader, men en luftfuktighet på 89% RH. Vi cyklade först ned till småbåtshamnen och

sen kollade vi in badstranden. Det fanns ställplatser vid hamnen och vi cyklade även förbi några längs gamla banvallen.

Vi cyklade in till Castillo de Chipiona, som är ett museum.

På andra sidan huset, såg vi att fastigheten, som låg längs ut i vattnet var ett bostadshus, med vacker bougainvillea hängande över muren.

Jag förevigades vid trappan till den lilla sandstranden.

Ute i vattnet kunde vi se att de byggt bassänger. Vi tänkte först att det var ett skydd för badande, men vi läste att man här använde tidvattnet för att fånga fisk med nät eller ljuster, när det var lågvatten. Där vattnet bryts finns de byggda fångstreven, Corrales de Chipiona.

På håll hade vi sett fyren, men när vi kom nära syntes den knappt för allt dis.

Serveringen var stängd, men höll på att förberedas inför lunchgäster, som skulle komma.

Vi körde en sväng runt i staden och hittade ett mysigt konditori en bit ifrån centrum. Så klart vi parkerade cyklarna och gick in och beställde kaffe. Här var det rejäl styrka på kaffet.  Wienerbrödsvarianten med äpple och kokos var helt suverän. Alltihopa kostade 2,40 €!

Styrkta av kaffe och sockerkicken fortsatte vi så mot centrum och

promenerade en av gågatorna med cyklarna, innan vi for tillbaka till Ellen. 

2 kommentarer:

BP sa...

Så fin den lilla staden är - och billig. Helt otroliga priser i Spanien! Det enda som saknas är återigen solen, men i dina trakter kommer den igen snart;-)

Elisabeth sa...

BP: Jag håller med om att fotona saknar solen. De hade definitivt gjort sig bättre med blå himmel. Kaffe på kondis är verklilgen på en annan nivå än hemma. drar man sig ifrån centrumgatorna får man verkligen ett bra pris och dessutom mycket godare kaffe!